Li se rupe de familia băimăreană. Liberalii țin în continuare întâlniri cu alegătorii deși în staful de campanie a fost confirmat al doilea caz de COVID-19

0
217

Liberalii calcă pe cadavre pentru a accede în Primăria Baia Mare și nu îi interesează dacă în demersul lor îmbolnăvesc pe cineva. Unul dintre liderii liberali a fost confirmat ca infectat cu noul coronavirus, dar impasibili la consecințe, restul echipei continuă întâlnirile electorale. Este al doilea caz confirmat şi internat din PNL Maramureş, dar nimic nu opreşte “Echipa lui Bogdan” să împrăştie COVID-19 în Municipiul Baia Mare, în Judeţul Maramureş şi chiar la nivel naţional, potrivit eMaramures.ro.

Chiar în cursul zilei în care liberalul infectat a fost internat în spital, Mircea Cirț împreună cu mai mulți colegi lua la pas unul dintre cartierele băimărene pentru a cerși voturi. Asta deși a fost contact direct al celui infectat și posibil purtător al noului coronavirus.

Potrivit protocoalelor medicale, Cirț, dar și restul liberalilor care au fost contacți direcți ai celui infectat ar trebui să se autoizoleze pentru 14 zile. Consecințele legale ale nerespectării acestor protocoale sunt dure.

„Nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, se arată în art. 352 alin. (1) , Cod penal.

”Este irelevant dacă persoana față de care s-a luat măsura carantinării/spitalizării suferă sau nu de boala infectocontagioasă (de COVID-19). Cât timp nu respectă această măsură, va săvârși infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor”, spune casa de avocatură Iordăchescu și asociații.

În consecință, cineva nu-și face treaba, în speță Direcția de Sănătate Maramureș care până la această dată nu a realizat o anchetă epidemiologică și nici nu a emis un punct de vedere oficial legat de acest caz, iar liberalilor li se rupe de sănătatea băimărenilor, deși pe rețelele de socializare susțin sus și are contrariul.

Potrivit postărilor publicate pe pagina de socializare – unde deja se semnează „Noul primar Baia Mare”, în cursul zilei de miercuri, timp de trei ore, Mircea Cirț s-a întâlnit cu băimărenii în Parcul Mara, statuia Brătianu, Parcul Policlinicii 2, Parcul din fața scolii Lucian Blaga, Parcul Central. Mesajul este unul clar: ”Vă aștept, alături de consilierii mei”. Iar mâine are programate alte întâlniri.

Orice alte comentarii sunt inutile. Oare domnul Cirț își va asuma eventualele îmbolnăviri?

IPJ Maramureş, echipele de control care iau zilnic la puricat instituţiile de stat, pieţele şi unităţile de alimentaţie publică ar trebui să se sesizeze din oficiu şi să aplice legea şi în acest caz. Aşteptăm cu interes sporit să vedem transparenţă, respectarea legii şi tratament egal pentru toţi cetăţenii judeţului.

Sursa eMaramures.ro

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.