Premieră: Procurorilor maramureșeni li se dă cu FLIT – Cazul pădurarului împușcat în pădure preluat de procurorul general al României

1
2340

Cazul uciderii pădurarului maramureșean ia o turnură nouă. Astăzi, procurorul general al României a preluat cazul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Această decizie vine după ce reprezentanţii Comunităţii Declic i-au înmânat procurorului general al României, joi, o petiţie semnată de peste 30.000 de cetăţeni, prin care se solicită o anchetă imparţială în cazul morţii pădurarului Liviu Pop din Maramureş.

“Este un mesaj despre pădurarii care au murit în ultimii ani în pădurile din România. Este un mesaj despre cei şase pădurari (…), şase oameni care au murit încercând să apere pădurea. Este vorba despre alţi 650 de pădurari care au fost bătuţi crunt în pădure de mafia lemnului. Este vorba de familiile acestor oameni, este vorba de comunităţi răvăşite, comunităţi distruse, comunităţi care trăiesc în teroare, pentru că există mafia lemnului. Nu este doar despre pădurarul Liviu Pop, care este cazul cel mai recent şi care este intens mediatizat, este vorba despre un fenomen extrem de grav, care poate fi oprit doar dacă autorităţile transmit un semnal puternic. Asta cerem astăzi aici”, a declarat Antoniu Bumb, reprezentant al Comunităţii Declic.

Semnatarii petiţiei solicită ca procurorul general al României să dispună mutarea anchetei din Maramureş, deoarece ar exista suspiciuni că investigaţiile nu sunt făcute imparţial.

“Sunt multe elemente care ne arată că ceea ce se întâmplă acolo nu este ok. A trecut o lună deja de când pădurarul Liviu Pop a murit şi iată că încă nu avem suspecţi. Au existat trei oameni în pădure împreună cu Liviu Pop, când acesta a murit. Ei au declarat că pur şi simplu s-a auto-împuşcat. Asta poate fi adevărat, nu ştim, dar l-au lăsat acolo să moară. Omul acela a murit singur, într-un şanţ. (…) Şi încă nu avem suspecţi. (…) Trebuie ca această anchetă să fie imparţială”, a precizat Antoniu Bumb.

Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, a fost ucis în octombrie într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori.

Potrivit Romsilva, din primele informaţii reieşea că Liviu Pop a fost împuşcat mortal, iar corpul acestuia, abandonat într-o vale, prezenta numeroase urme de agresiune fizică.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş şi poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Liviu Pop avea 30 de ani, era angajat al Direcţiei Silvice Maramureş de şapte ani, era căsătorit şi avea trei copii.

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.