Băiuțenii „fără școală” au pus botul la promisiunile lui Bogdănel

0
520

O situație cu unde de dramatism se petrece în comuna Băiuț. În comuna din Țara Lăpușului funcționează un consiliu local care a suferit mai multe modificări de la Alegerile Locale din 2020. În prezent, a ajuns să aibă o componență care poate să-i sperie pe unii sociologi.

Făcând un studiu de caz rapid și o mică investigație, am observat că în Băiuț, de pe o listă de 11 consilieri, doar unul are studii superioare absolvite.

E vorba chiar de fostul viceprimar, Hollo Iosif, care a fost înlocuit de pe funcție deoarece nu a corespuns dorințelor conducerii PNL-iste a comunei. Hollo fiind candidat și ales din partea UDMR, fiind prezent și câștigând tot mai mult în popularitate. Așa că, mai marii din instituție l-au săpat și l-au condamnat pentru lipsă de comunicare și gestionarea defectuoasă a aprovizionării cetățenilor cu masă lemnoasă.

Situația consilierilor de aici a fost comparată cu alte 3 consilii locale: Cupșeni, Lăpuș și Botiza, comunele cu care se învecinează Băiuțul. În fiecare consiliu din aceste comune există un procent de cel puțin 3 ori mai mare a consilierilor cu studii superioare.

Poate că nu e un indice foarte important, ținând cont de calitatea învățământului superior din această țară, dar acest lucru nu este demonstrat și de fapte. O să vă argumentăm cu un exemplu concret.

Dacă primarul Hollo a fost înlocuit de pe funcția de viceprimar din cauza gestionării situației privind aprovizionarea cu masă lemnoasă a cetățenilor, acum consilierii locali în frunte cu primarul PNL, Viorica Maciuc, pare că au găsit rezolvarea problemei: Acum oferă câte 5 metrii de lemn pentru încălzire fiecărei familii care a solicitat acest lucru, contra-cost, bineînțeles. Tot contra-cost este și transportul din rampă până la domiciliul fiecăreia. Cost care a fost ridicat la 300 de lei, indiferent de zona în care locuiește un cetățean. Cu 5 metrii de lemn o familie nu poate să se încălzească o iarnă întreagă, astfel că, vor avea de apelat din nou la ajutorul primăriei și vor avea de achitat alți 300 de lei pentru transport, pe lângă plata lemnelor.

În campania electorală, actualul președinte al Consiliului Județean, Ionel Bogdan, a promis multe, printre care și aducerea gazului în Țara Lăpușului. Acest lucru a rămas la nivel de poveste spusă cu multă lipsă de responsabilitate și privind doar un interes: Acela de a câștiga alegerile.

Nu e de condamnat doar Ionel Bogdan, asta pentru că nici cei dinaintea lui nu au făcut nimic pentru această zonă.

Acum, revenind la subiectul nostru principal, vă oferim lista rușinii și îi rugăm pe locuitorii din Băiuț și satele aparținătoare să ne explice cum se lasă conduși de astfel de personaje.

Componența consiliului local Băiuț:

1. Butuza Vilhelm – PNL
2. ——
3. Ciupei Noiemi-Ildiko – PNL
4. Hollo Iosif – UDMR
5. Chifor Angela – UDMR
6. Pop Andrei-Cozmin – CMM
7. Pop Traian – CMM
8. Buda Liviu – USR&PLUS
9. Prohaska Rolland – PER
10. Pintea Cecilia – PMP
11. Nicorovici Petre – ProRomânia

*Locul liber trebuie ocupat de un candidat de pe listele PNL!

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.