SE AFUNDĂ ÎN MOCIRLĂ: Primarul Mătieș vrea drept la replică ”hăpt” ca la televiziune. Doar că ghinion: suntem oline. Ne-a pârât ”conducerii”, adică chiar administratorului unic al site-ului. Adică EU

0
240

Continuă sarabanda scrisă a primarului comunei Mireșu Mare, Ioan Mătieș. La câteva ore după publicarea dreptului la replică (cu mențiunile de rigoare pentru cititorii noștri) primarul ”născut pentru a fi primar!” ne-a trimis ”cu regret” (l-am citat) un alt email, de această dată în ”atenția conducerii” (care este una singură, adică autorul articolului). Domnia sa ne trimite la o decizie a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) spunâdu-ne că are aplicabilitate și în mediul online!!! E drept, o mai mare prostie nu a putut scrie. Iată ce spune articolul 57 la care s-a referit: ”Dreptul la replică va fi difuzat gratuit, fără comentarii ale radiodifuzorului, în termen de maximum 3 zile de la data aprobării cererii, în aceleaşi condiţii în care drepturile sau interesele legitime ale persoanei au fost lezate : în cadrul aceluiaşi interval orar, al aceleiaşi emisiuni, în limitele aceleiaşi durate şi cu precizarea emisiunii în care s-a produs lezarea”. În concluzie, ca să nu o mai lungim: CNA înseamnă TV și radio. Nimic mai mult.

Totuși am hotărât să îi publicăm și ultimul e-mail trimis ”cu regret” (am citat din textul domniei sale). Îl publicăm în integralitate iar la final publicăm și răspunsul nostru.

Ce spune primarul ”născut pentru a fi primar”

”În atenția conducerii,
Cu regret am constatat că nu ați respectat destule din rigorile publicării dreptului la replică; adică să apară exact ca articolul care l-a generat: deschidere de pagină, cu titlul subsemnatului  și cu corp de literă aferent titlului  (nu de intertitlu, cum ați procedat dvs.). Și fără comentariile  celui care difuzează dreptul la replică, așa cum prevede art. 57 din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual, aplicabil și mediului on-line.  Nu doar că nu ați respectat aceste cerințe, dar nici măcar nu ați separat în mod clar textul dumneavoastră, de al meu. Ba ați și plasat textului rezultat doar titlul aferent comentariilor dumneavoastră, creând confuzia că îmi aparține, din moment ce această combinație apare semnată doar cu numele meu.Întrucât ați acordat doar formal dreptul la replică – deturnându-l de la menirea sa, aceea de a consemna poziția MEA – vă rog să îl repostați în conformitate cu cerințele deontologice și reglementările în vigoare (unele reamintite mai sus).
Precizez, dacă mai era cazul, că solicitarea de față este pentru informarea dumneavoastră, în vederea conformării la rigorile dreptului la replică. (Cu stimă,  Ioan Mătieș – Primarul comunei Mireșu Mare)

Răspunsul nostru

”Cu regret vă informăm că decizia la care faceți referire nu se aplică mediului online. Așteptăm cu interes informarea oficială cu privire la alocarea de bani publici către entități media, raport referitor la beneficiile aduse de articole pentru comunitatea dvs.
O seară liniștită vă dorim!”

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.