Cadou pentru băimăreni din partea parlamentarilor PNL și USR PLUS: taxe și impozite mărite

0
1038

Zi aglomerată pentru primarul Cătălin Cherecheș și „gașca” de consilieri locali. În cadrul ședinței de azi, au fost vizitați și de Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Dacă sunteți de părere că a fost o vizită de curtoazie din partea lui Ionel Bogdan, să știți că vă înșelați. Motivul vizitei de azi a fost acela de a le da de înțeles consilierilor locali PNL ca face echipa cu Catalin Chereches si sa voteze proiectele propuse de mărire de taxe și impozite.

Cătălin Chereches și Ionel Bogdan fac echipă bună,se laudă cu proiecte pe hârtie. Prezența lui Ionel Bogdan a avut efect, iar proiectele și măririle de taxe propuse au trecut.

Excepții (nu au intrat la vot): Proiect de hotărâre privind aprobarea taxelor, tarifelor, tichetelor și abonamentelor percepute de Serviciul Public Ambient Urban Baia Mare pentru anul calendaristic 2021 și Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr. 506/2019, privind instituirea taxei speciale de salubrizare și aprobarea regulamentului cu privire la instituirea și administrarea taxei speciale de salubrizare în Municipiul Baia Mare.

În schimb, a primit undă verde controversata taxă de 1% pe turism. Ce-i drept, a fost redusă de la 3%. Au fost aprobate și numeroase articole care cresc taxele și impozitele pe clădiri. Așadar, începem să culegem roadele din planul lui Ionel: cresc taxele pentru băimăreni.

Mai tristă veste pentru băimăreni decât creșterea taxelor e pasivitatea consilierilor locali USR PLUS. Îl avem ca exemplu pe Dan Ivan. Înainte să ne părăsească pentru Parlamentul României, ne-a demonstrat că oricum nu ar fi făcut nimic în rolul de consilier local: pe Facebook a criticat propunerile primarului Cătălin Cherecheș, iar la ședință le-a votat cu ambele mâini. Frumoase așteptări ați avut de la oamenii noi.

Noi am trimis unor consilieri locali câteva întrebări care fac referire la taxele și impozitele mărite. Așteptăm argumentele dânșilor, căci suntem curioși ce anume i-a îndemnat să voteze propunerile din ședința de azi. Revenim cu răspunsurile acestora în cazul în care le vom primi.

Așadar, dragi băimăreni, ați primit un cadou de sărbători. Ne pregătim să colindăm, ne îmbrăcăm frumos și ne bucurăm de cei dragi, iar de la anul stăm la coadă să plătim taxele mărite de primăria Baia Mare.

Altfel spus, primim ce ați votat! Înainte să plece în București, cei 3 parlamentari din actualul Consiliu Local (Cristian Niculescu Țâgârlaș, Dan Ivan și Brian Cristian) ne-au lăsat un cadou de sărbători: taxe și impozite mărite.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.