PSD Maramureș depune plângere penală pe numele prefectului de Maramureș pentru acordarea discreționară a sumelor către primării

0
685

Reprezentanții guvernului-interimar PNL au arătat, încă o dată, că pentru ei contează doar culoarea politică a primarilor. Nu contează că în comunitățile cu primari PSD, de exemplu, sunt și cetățeni care au votat PNL. Localitățile care nu s-au ”colorat” în galben după alegerile locale sau după cele parlamentare au avut și vor avea de suferit atâta timp cât acești politruci vor deține în continuare puterea, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș și vicepreședinte național pe domeniul infrastructură, după alocarea printr-o Hotărâre de Guvern a sumei de peste 876 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Din acești  bani, Maramureșului au revenit 13,85 milioane de lei.

Trist este faptul că, din cele 76 de UAT-uri, 25 de primării nu au primit nici măcar leu de la Guvernul PNL. Majoritatea comunităților excluse de la plată sunt tocmai UAT-urile în care regăsim primari PSD, care reprezintă jumătate din primarii Maramureșului. Strigător la cer este faptul că aceștia au primit, cumulat, doar 15% din fondurile care au venit în Maramureș. La fel de neînțeles este faptul că pentru două primării UDMR s-au alocat jumătate din fondurile primite de toți primarii PSD. Diferența de 70% s-a dus către primăriile PNL, în condițiile în care liberalii dețin, în Maramureș, puțin peste 30% din numărul total de primari. FAPT: au primit bani primăriile care au făcut un scor bun la alegerile parlamentare. Votezi PNL, ai bani, supraviețuiești! Nu votezi PNL, ești pedepsit de politrucii care conduc astăzi țara și județul! Comunitățile care n-au votat PNL nu vor avea sumele necesare pentru plata indemnizației asistenților personali, nu vor fi fonduri pentru cheltuielile curente cum este iluminatul public sau pentru plata utilităților. Despre investiții nici nu poate fi vorba.

Gabriel Zetea: ”Sperăm ca o anchetă să oprească practicile ilegale ale conducerii județului”

Președintele PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea a declarat că formațiunea pe care o reprezintă va depune o plângere penală împotriva pefectului de Maramureș, Silviu-Nicolae Ungur, pentru modul în care, în seara zilei de miercuri, a folosit angajații Prefecturii județului pentru a suna primarii către care s-au alocat, cu dedicație, sume de bani de la Guvernul PNL.

”La nivel personal îl apreciez pe prefectul de Maramureș, Silviu-Nicolae Ungur pentru modul în care, împreună, am luat măsuri de gestionare a pandemiei la nivel de județ încă din luna martie. Atunci i-am admirat profesionalismul, dar ceea ce s-a întâmplat miercuri seara este inacceptabil. PSD Maramureș va depune o plângere penală pe numele prefectului despre care știm că este doar o marionetă, astăzi, în mâinile penelistului Ionel Bogdan. Noaptea ca hoții, reprezentanții Prefecturii au contactat numai primarii care s-au aflat pe lista agreată de președintele PNL Maramureș, pentru a le spune să depună cereri de finanțare la Guvernul României. Evident, primarii social-democrați nu au fost anunțați. Sperăm ca organele de anchetă să se sesizeze și să oprească astfel de practici ilegale. La nivel central, PSD va depune o plângere împotriva premierului penelist care a ales să își bată joc de o mare parte dintre cetățenii României. Partidul Social Democrat a luat hotărârea, în Consiliul Politic Național, să atace în contencios-administrativ hotărârea de Guvern și să solicite o ordonanță prezidențială de suspendare a deciziei care afectează românii din fiecare județ. Totodată, vor fi făcute plângeri penale pe numele tuturor miniștrilor PNL care au avizat această hotărâre abuzivă. În trei decenii, niciun guvern nu și-a permis să sfideze românii așa cum a făcut PNL,pentru a treia oară într-un singur an. Românii nu pot fi împărțiți în buni și răi, în roșii și galbeni, în românii mei și românii altora. Nu vom accepta această bătaie de joc și vom apela la toate mijloacele legale pentru a face dreptate. Toți românii se pregătesc să întâmpine sărbătorile de iarnă, iar asistenții personali, spre exemplu, sunt cetățeni ai României, indiferent că locuiesc într-o comunitate cu primar PNL sau în localități cu primari PSD”, a declarat președintele PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.