EXCLUSIV / ACTUALIZARE – URMĂRI – Centrul de Reeducare din Vișeu de Sus a fost închis! Copiii, trimiși în Germania. O parte, fugiți în Cehia și Slovacia. Ce spune DGASPC Maramureș

2
532

Revenim cu informaţii noi referitoare la cazul Centrului de reeducare din Vişeu de Sus. Acesta a fost închis săptămâna trecută iar cei 10 copii au fost trimişi în Germania. Pe drum ei au fost însoţiţi de tutori legali. Informaţia a fost confirmată şi de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș. Aceştia susţin că au fost informaţi oficial de închiderea activităţii centrului de reeducare.

Cei 10 copii germani au pornit spre ţara natală săptămâna trecută. Pe drum s-au oprit să înnopteze în Slovacia, doar că acolo patru dintre ei au fugit. Tutorii au anunţat poliţia care a demarat activităţile de căutare. Doi minori de 14 ani au fost găsiţi în gara din Praga, iar alţi doi majori s-au întors în România.

Minorii de 14 ani au fost duşi la Berlin şi predaţi autorităţilor germane.

ACTUALIZARE – “Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș a fost notificată cu privire la faptul că începând cu data de 29 noiembrie 2019, s-a luat decizia de închidere a Centrului de asistență și sprijin în reabilitarea socială a copiilor și tinerilor cu probleme comportamentale al Projekt Maramureș din Vișeu de Sus, Maramureș.

Ca urmare a acestei informări, conducerea instituției noastre a solicitat reprezentantului asociației germane să procedeze la repatrierea copiilor germani în regim de urgență.

Având în vedere solicitarea de repatriere în regim de urgență, conducătorul centrului a comunicat DGASPC Maramureș faptul că în data de 3 decembrie 2019, adolescenții din cadrul Projekt Maramureș vor părăsi România”, a declarat, pentru baiamare24.ro, Adrian Mândru, purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureș.

Crin CĂLĂUZ

Citește și

Comenteaza cu Facebook

2 COMENTARII

  1. […] EXCLUSIV / ACTUALIZARE – URMĂRI – Centrul de Reeducare din Vișeu de Sus a fost închis… CE SPUNE DIICOT DESPRE CAZUL VIȘEU DE SUS: Angajat al DGASPC Maramureș acuzat de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat DUPĂ 13 ANI DE CÂND AM PREZENTAT CAZUL ÎN EXCLUSIVITATE!!! Trafic de minor la Vișeu de Sus. Centru german luat cu asalt de elicoptere și mascați (FOTO) DETALII ȘOCANTE DIN MOTIVAREA ARESTĂRII PREVENTIVE: Tinerii germani de la Vișeul de Sus erau legați cu funii și înhămați la căruță EXCLUSIVITATE: VIȘEU DE SUS – DIN CEALALTĂ PARTE A BARICADEI: Povestea Projekt Maramureș văzută de o localnică (galerie foto) PREMIERĂ ÎN CAZUL DE SCLAVIE VIȘEU: Puși în libertate sub control judiciar. Centrul de reeducare din munţii Maramureşului îşi deschide din nou porţile […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.