EXCLUSIV / ACTUALIZARE 3 – EXPLOZIE PE PLATFORMĂ – Inginerul-șef al unei firme aflate la granița dintre Baia Mare și Baia-Sprie a suferit arsuri grave pe 55% din corp! Va fi transportat de urgență la Viena

2
1365

Un grav accident de muncă a avut loc pe platforma IMMUM din Baia Mare. Conform primelor informaţii, se pare că un bazin cu o încrăcătură de metal topit ar fi explodat, iar un muncitor a fost grav rănit în urma deflagraţiei.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost preluat de echipajele de Terapie Mobila Intensivă SMURD şi a transportat în stare critică cu arsuri pe o suprafaţă corporală foarte mare la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.

În acest moment se aşteaptă ca o aeronavă să preia victima şi să o transporte la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

ACTUALIZARE – Bărbatul lucrează ca inginer-șef la una dintre cele mai cunoscute firme din industria metalurgică și constructoare de mașini din România, care are sediul în Maramureș (mai exact, sediul administrativ se află pe strada Forestierului din Baia-Sprie). Bărbatul venise să inspecteze vizual bazinul, însă nu purta echipament de protecție. Incidentul a avut loc luni, 9 decembrie, la orele dimineții.

ACTUALIZARE 2 – Un pacient în vârstă de 41 de ani din Maramureș, care a suferit în urma unui accident arsuri pe 55% din suprafața corpului, în special arsuri ale căilor respiratorii, se află internat pe Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr.Constantin Opriş” Baia Mare cu arsuri de gradul 2, 3 și 4. Pacientul este stabil și transferabil catre AKH Viena, unde va fi transportat cu avionul, costuri care vor fi achitate de familie, au informat reprezentanții Spitalului Județean Baia Mare, unde se află, în prezent, pacientul.

ACTUALIZARE 3 – “Ieri (n.red. – luni, 9 decembrie), la ora 13.22, Poliția orașului Baia Sprie a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că a avut loc un accident de muncă la o societate comercială situată pe strada Forestierilor. Echipa operativă deplasată la fața locului a constatat că un bărbat de 40 de ani a fost grav rănit după ce a avut loc o explozie a unui cuptor de topire și turnare a pieselor metalice. Bărbatul rănit a fost transportat de urgență la spital, pentru îngrijiri medicale. A fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, au informat reprezentanții IPJ Maramureș.

Crin CĂLĂUZ

Comenteaza cu Facebook

2 COMENTARII

  1. […] EXCLUSIV / ACTUALIZARE 3 – EXPLOZIE PE PLATFORMĂ – Inginerul-șef al unei firme aflate … SEARĂ GREA – Misiune contracronometru în Maramureș! Victima exploziei de pe platforma industrială a fost transportată de urgență la Viena cu o aeronavă specială venită din Ungaria (VIDEO/FOTO) MINISTRUL PNL AL SĂNĂTĂȚII A REFUZAT: Managerul Sorina Pintea a reușit pe cont propriu să trimită pacientul ars la Viena. Avionul achitat de patron […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.