EXCLUSIV / SPECTACULOS – Umbră ciudată pe cerul Maramureșului! Fenomen extrem de rar în lume, surprins dintr-un elicopter SMURD (FOTO)

0
696

Fenomen extrem de rar în lume surprins, la înălțime, deasupra Maramureșului, chiar dintr-un elicopter SMURD, aflat în misiune.

Deși nu este vorba despre o manifestare severă, spectacolul vizual este spectaculos, fiind întâlnit destul de rar, au explicat cei de la Furtuni România – Prognoze, avertizãri şi analize meteo, cei care au și publicat fotografia realizată de Sebastian Tranca, în 5 decembrie 2019, la ora 09.00.

În fapt, vorbim despre fenomenul Gloria, cunoscut și ca Spectrul Brocken, manifestare ce apare numai în anumite condiții meteorologice. “Este un fenomen optic mai complex, creat de refracția și dispersia luminii atunci când soarele, situat în spatele unui observator uman, îi proiectează umbra pe un nor/ceață, situat mai jos decât poziția acestuia, iar norul respectiv este format din picături de apă cu diametrul de dimensiune situată într-un interval bine precizat”, au explicat specialiștii sursei citate.

Crin CĂLĂUZ

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.