Sindicaliștii băimăreni, prezenți la MARȘUL pentru EDUCAȚIE!

0
127

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” au organizat miercuri, 10 mai, un amplu marș de protest în București, cu pornire din Piața Victoriei, traseul fiind Calea Victoriei – Palatului Parlamentului.

Potrivit liderilor celor trei mari federații sindicale din învățământ, la marș au participat aproximativ 15.000 de cadre didactice și personal auxiliar din întreaga țară. De asemenea, în aceste zile se strâng semnături pentru declanșarea grevei generale în educație, începând cu data de 22 mai.

La protest au participat și reprezentanți ale sindicatului cadrelor didactice din Baia Mare, sub atenta supraveghere a domnului conf. univ. Lucian Butnar, Președintele Sindicatului Liber al cadrelor didactice, didactic auxiliare și personalului TESA din Universitatea de Nord Baia Mare, unul dintre cei mai experimentați lideri sindicali din țară care a declarat exclusiv pentru eMaramureș.ro faptul că:

„A fost un protest inedit. Așa implicare sindicală în educație nu am mai văzut! Nici măcar la tăierile salariale din 2010, din mandatul lui Băsescu. Separat, în CUNBM, ca în toate instituțiile din Învățământ din țară, s-a organizat strângere de semnături pentru Grevă Generală din 22 mai. Majoritatea angajaților a semnat. Deci sunt îndeplinite condițiile legale pentru declanșarea grevei.”

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.