CS Minaur Baia Mare și CSM Constanța vor juca cu trofeul pe masă

0
165

CS Minaur Baia Mare și CSM Constanța au fiecare în palmares șase Cupe ale României, fiind depășite în acest moment doar de Steaua (9 trofee) și de Dinamo (7). Așadar una dintre cele două finaliste de duminică va urca pe locul al doilea ex-aequo cu Dinamo. Finala mică se va disputa între CSM București și CSU Suceava, învinsele din prima zi.

A fost o întrecere pe cinste, în care toate cele patru echipe și-a adus contribuția la spectacolul handbalistic. Am avut de toate: public numeros (semn că Baia Mare a meritat să primească organizarea), foarte mulți copii în sală, goluri spectaculoase, faze controversate, prelungiri și prelungiri la prelungiri, ratări urieșești, un gol marcat din 9m în ultima secundă. Fără îndoială, sâmbătă a câștigat handbalul și nu ne îndoim că același lucru se va întâmpla și în cele două partide de duminică: CSM București – Suceava (ora 15.00) și CS Minaur – nCSM Constanța (ora 17.30). Va urma apoi festivitatea de premiere și băimărenii sunt gata “să se sacrifice” să se mai bucure o dată, după ce în urmă cu o săptămână au sărbătorit locul al doilea în clasamentul Ligii Naționale.

Primul meci a fost cel dintre Suceava și Constanța. Publicul din Polivalentă a ținut cu Suceava pe final, dar Constanța a fost mai matură și să impus după patru reprize de prelungiri. Interesant este că băimărenii au ținut cu Suceava, deși echipa lui Ghervan și Șoldănescu ne-a învins de două ori în ultimul sezon de Liga Zimbrilor, în timp ce Constanța a fost învinsă de Minaur de două ori.

CSU Suceava – CSM Constanța: 39-42 (34-34, 27-27, 15-17)
Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare; cca 500 spectatori (spre final a fost aproape plin)
Arbitri: Ionuț Tudor Ifrim – Alexandru Ovidiu Ilisei (Piatra Neamț). Observatori: Ionuț Andrei Barbu (București), Gheorghe Bejinariu (Pitești)
Aruncări de al 7m: 6-6 (transformate: 6-3; au ratat: Stankovic 2, Nistor). Minute de eliminare: 8-12
CSU Suceava: Darius Makaria (15 intervenții, a apărat și un 7m), Dragoș Podovei, Paul Simulescu – Răzvan Gavriloaia 12 (4 din 7m), Daniel Stanciuc 9 (omul meciului de la echipa sa), Irakli Kbilașvili 7, Botond Balazs 7 (2 din 7m), Cătălin Zarițchi 2, Leonard Ștefan 1, Vencel Csog 1, Albert Vizitiu, Andrei Bruj, Alexandru Bologa, Cosmin Lupu, Adrian Urda, Alex Dascălu. Antrenori: Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu
CSM Constanța: Dan Vasile (10 intervenții), Vlăduț Rusu (4 intervenții), Gabriel Preda (o intervenție) – Andrei Drăgan 11 (omul meciului de la echipa sa), Valentino Ravnic 10 (2 din 7m), Vitaly Komogorov 5, Remy Brasseleur 4, Zoran Nikolic 4, Strahinja Stankovic 4 (unul din 7m), Ionuț Nistor 2, Gabriel Ilie 2, Rareș Andrei, Alexandru Andrei, Liviu Caba, Irakli Chikovani, Daniel Susanu. Antrenor: Ionuț Pușcașu (George Buricea a fost suspendat)

A două semifinală a adus pe suprafața de joc montată cu câteva zile înainte pe CS Minaur și CSM București, echipe care s-au luptat la cuțite și în campionat. Era clar că nu va fi un meci ușor, măcar pentru că în joc este un trofeu și chiar un loc de cupă europeană posibil. Meciul a fost extrem de echilibrat, niciuna dintre echipe nereușind să se distanțeze decisiv. S-a pus osul serios la treabă, uneori chiar cu prea multă râvnă, având nu mai puțin de 24 de minute de eliminare. Minaur a condus în cea mai mare parte a timpului de joc, fiind susținută frenetic de suporteri, iar finalul a găsit-o cu un gol mai mult decât adversara de întrecere, absolut suficient pentru calificarea în finală.

CSM București – CS Minaur Baia Mare: 21-22 (11-12)
Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare; cca 2.000 de spectatori
Au arbitrat: Ioan Barbu – Gabriel Badiu (Cluj-Napoca). Observatori: Gheorghe Bejinariu (Pitești) și Ionuț Andrei Barbu (București)
Aruncări de la 7m: 2-4 (transformate: 1-2; au ratat: Ioannou / Kozakevych, E. Pop). Minute de eliminare: 16-8 (Onyejekwe 3, Ungureanu 2, Botea, Nica, Ioannou; în min. 54, Onyejekwe a fost descalificat pentru trei eliminări / Vujovic, Mollino, Nagy, Cip)
CSM București: Vitali Șimanski (17 intwervenții, a apărat și un 7m) – omul meciului de la echipa sa, Andrei Merlă – Roman Dodică 5, Adrian Rotaru 4, Grigoris Ioannou 3 (unul din 7m), Alexandru Csepreghi 3, Tudor Botea 2, Chike Onyejekwe 2, Octavian Bizău 1, Andrei Mitu 1, Bogdan Oancea, Daniel Nica, Andras Szasz, Nicolae Ungureanu, Dan Duță. Antrenori: Eliodor Voica, Bogdan Voica
CS Minaur: Barna Buzogany (2 intervenții), Anton Terekhov (5 intervenții, a apărat un 7m) – omul meciului de la echipa sa – Milan Kotrc 6 (2 din 7m), Tomas Cip 3, Stefan Vujic 3, Anderson Mollino da Silva 3, Călin Căbuț 2, Stevan Vujovic 2, Nemanja Ratkovic 2, Artem Kozakevych 1, Viorel Fotache, Robert Nagy, Erik Pop. Nu au jucat: Daniel Bera, Gabriel Massuca Teca, Mihai Dobra). Antrenor: Alexandru Sabou.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.