FOTO/VIDEO: Războiul gunoaielor continuă! Băimărenii sunt bătaia de joc a Drusal care a scos din folosință pubelele primăriei, înlocuindu-le cu unele sparte și mizerabile

0
334

Când lucrurile au început să funcționeze în Baia Mare în privința gunoaielor, războiul a reizbucnit. 

Printr-un material de presă, v-am informat ieri că din 7 ianuarie 2021, cetățenii Municipiului Baia Mare au la dispoziție o adresă de e-mail și un număr de telefon prin intermediul cărora pot transmite Autorității Locale toate sesizările/solicitările referitoare la colectarea deșeurilor menajere din Municipiului Baia Mare.

Decizia aparține primarului Cătălin Cherecheș și vine să completeze seria măsurilor luate în regim de urgență de către Autoritatea Publică Locală pentru remedierea situației create ca urmare a măsurilor lipsite de legalitate îndreptate de către SC Drusal SA împotriva comunității băimărene, respectiv după abandonarea serviciului public de salubrizare menajeră – componenta colectare, pe raza întreg Municipiului Baia Mare. Asta în ciuda faptului că activitatea de colectare a deșeurilor menajere este singura componentă legal facturată în baza contracului ADI Deșeuri – Drusal și că aceasta a fost achitată de Primăria Municipiului Baia Mare fără să fie depășit termenul legal în care operatorul avea dreptul să ia măsura reducerii frecvenței de colectare, iar ulterior să suspende serviciul.

Reamintim că Municipiul Baia Mare nu are dreptul legal să achite contravaloarea celui de al doilea contract încheiat între Consiliul Județean Maramureș si Drusal, având în vedere că sumele facturate de operatorul Drusal nu au fost avizate de către Consiliul Județean și că acestea conțin tarife neaprobate de către aceeași entitate. Mai mult, operațiunile de sortare, tratare mecano – biologică, valorificare energetică și depozitare nu au fost verificate cantitativ și calitativ de către Consiliul Județean Maramureș, în calitatea sa de titular al contractului.

Astăzi, angajații Drusal au fost scoși pe străzile din Baia Mare și au înlocuit pubelele noi, amplasate de administrația locală cu unele sparte, rupte, mizerabile.

https://youtube.com/watch?v=MiAuaScslyM%3Ffeature%3Doembed
https://youtube.com/watch?v=MiAuaScslyM%3Ffeature%3Doembed

Pare că după ce au văzut că societatea băimăreană s-a deșteptat și și-a dat seama de vinovatul din acest război, Drusal a acționat din nou împotriva băimărenilor.

Nu doar că au scos din folosință unele pubele noi, dar aceștia le-am amplasat și pe domeniul public, în locuri de parcare sau alte spații, îngreunând și mai mult viața șoferilor din Baia Mare

Când se va termina acest război nu știm, dar vă vom ține la curent, dând informația exactă, fără menajamente.

1 din 5-+

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.