Pedepse mai mari pentru ultraj împotriva pădurarilor. Proiectul a fost depus în Parlament

0
107

Ultrajul împotriva personalului silvic ar putea fi sancționat cu pedepse mult mai mari, dacă proiectul de lege depus de ministrul Tánczos Barna în Parlament va fi aprobat.

Personalul silvic, alături de polițiști și de jandarmi, ar putea fi inclus în categoria de personal pentru care ultrajul se sancționează cu pedepse sporite. Ministrul Tánczos Barna a depus un proiect de lege în acest sens la Parlament, informează Ministerul Mediului pe pagina de Facebook.

“Am luat decizia de a depune proiectul de lege împreună cu reprezentanții Federației Sindicatelor din Silvicultură – SILVA, în cadrul întâlnirii din 21 aprilie. Această modificare legislativă va conduce, alături de dotarea corespunzătoare a personalului de teren, la descurajarea actelor de agresiune asupra silvicultorilor.

Aproape fără excepție, toate actele de ultraj au loc în situații în care personalul silvic intervine în numele statului, pentru prevenirea infracțiunilor la regimul silvic. Este datoria noastră să ne asigurăm că acești oameni, aflați în linia întâi în lupta cu hoții de lemne, se bucură de statutul și protecția cuvenite”, a declarat ministrul Barna Tánczos, potrivit Ministerului Mediului.

Mesajul Ministerului mai informează asupra faptului că șase pădurari au fost omorâți și peste 700 de silvicultori au fost atacați în timpul programului de lucru:

“În ultimii ani, apărând pădurea, 6 pădurari au fost omorâți de hoții de lemn, iar peste 700 de silvicultori au fost atacați de infractori, suferind agresiuni și vătămări corporale grave, amenințări cu moartea, precum și distrugerea unor bunuri (autovehicule, locuințe, anexe gospodărești)”.

Potrivit Ministerului Mediului, pedepsele propuse pentru astfel de infracțiuni se vor mări cu jumătate din valoarea lor actuală:

“Odată adoptată modificarea legislativă, în cazul săvârșirii faptelor reglementate în alin. (1)-(3) din art. 257 Cod penal, asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuții, pedepsele prevăzute de lege vor fi majorate cu jumătate”. (Sursa: Antena 3.ro).

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.