Top sporturi pe care le poți practica acasă în timpul crizei sanitare

0
3173

Află care sunt sporturile pe care le poți practica acasă. Top idei de sporturi pentru interior și exterior care sunt ușor de practicat la domiciliu.

Criza sanitară i-a determinat pe oamenii pasionați de mișcare fizică și sport să își limiteze activitățile sportive în locurile în care le practicau în mod obișnuit. Astfel, timpul alocat mișcării fizice a scăzut cu 33%, de la 106 minute la 72 de minute pe săptămână. În schimb a crescut perioada de timp în care oamenii se odihnesc, de la 5 la 8 ore pe zi (creștere de 28%).

Așa că fanii mișcării au nevoie de alternative la sporturile pe care le practicau în mod obișnuit, precum au procedat și jucătorii de cazinou. De exemplu, aceștia au găsit în pariuri live casino alternativa la sălile terestre de jocuri. În cele ce urmează vom afla care sunt sporturile care pot fi practicate în siguranță atunci când ești acasă.

Cât de mare nevoie avem de sport în viața noastră?

Activitatea fizică regulată (aproximativ 150-300 de minute săptămânal) aduce beneficii sănătății mentale și fizice pe termen lung. Astfel, nivelul sistemului imunitar se îmbunătățește, la fel cum se întâmplă și cu activitatea cerebrală.

Un alt aspect important în care se observă beneficiile sportului este reprezentat de menținerea sub control a greutății corporale. De asemenea, mișcarea fizică contribuie la prevenirea apariției bolilor cronice, având efecte benefice la nivelul sănătății inimii. Calitatea vieții și a somnului sunt îmbunătățite de activitatea sportivă regulată.

În lipsa unor soluții legate de sportul acasă, există alte alternative care pot substitui cu succes mișcarea fizică. Printre activitățile pe care le putem face acasă în timpul crizei sanitare se numără spălatul rufelor și al vaselor, călcatul, munca în grădina și întreținerea spațiului locativ.

Ce sporturi pot fi practicate în siguranță acasă, pe perioada crizei sanitare?

Specialiștii recomandă mișcare în fiecare zi, în reprize care, cumulat, să ajungă la 30 de minute. Este indicat să atingem pragul de 150 de minute de activitate fizică în cursul săptămânii, ceea ce vom obține atât timp cât ne mișcăm preț de jumătate de oră zilnic.

Există o serie de sporturi care pot fi practicate acasă și care nu necesită un spațiu foarte mare pentru a obține rezultate pe termen îndelungat. Sănătatea și echilibrul mental pot fi întreținute cu ajutorul sesiunilor de yoga, în timp ce menținerea unui tonus muscular bun se obține prin intermediul activităților de alergare pe bandă.

Pentru cei care își doresc masă musculară, ridicarea greutăților constituie cea mai bună soluție. La fel cum se întâmplă și în cazul în care faci exerciții de calisthenics (sistem de activități fizice care acționează asupra unei game variate de grupe de mușchi).

Tenisul, baschetul și mini-fotbalul pot fi practicate de către persoanele care dețin un spațiu verde acasă. Pentru cei care preferă o activitate foarte intensă este recomandat tenisul de masă. Alergarea pe bandă, dansul și exercițiile de hoola hoops sunt activități sportive care pot fi practicate cu succes de către femei.

Darts și trasul cu arcul reprezintă alte moduri în care sportul contribuie la îmbunătățirea sănătății generale. Iubitorii de jogging își pot continuă exercițiile de alergare optând pentru jogging pe loc (imitarea mișcărilor de alergare într-un mod static, în stilul exercițiilor de yoga).

Trampolining, Gymball și mersul pe bicicleta statică ne ajută să uităm pe perioada crizei sanitare de faptul că nu ne putem bucura de sporturilor noastre preferate în ritmul obișnuit. Important este să nu renunțăm să facem sport ori de câte ori este posibil, chiar dacă îl practicăm în interior.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.