EXCLUSIV – ANCHETĂ MARAMUREȘ – Niciun suspect oficial în cazul pădurarului ucis! 20 de persoane au fost audiate și se așteaptă rapoartele de expertiză

1
751

Cercetările continuă în cazul zguduitor al pădurarului Liviu Pop, ucis cu sânge rece în data de 16 octombrie. Până în prezent, din informațiile obținute în excusivitate de baiamare24.ro, aproape 20 de persoane, care au știut ceva despre situație, au fost audiate de anchetatori.

În momentul de față, sunt așteptate rapoartele de expertiză, termenul stabilit fiind undeva în cursul săptămânii viitoare. Însă totul ține de dinamica în care se desfășoară lucrurile la Institutul Național de Criminalistică, respectiv Institutul de Medicină Legală, ambele din București, singurele din țară care dețin laboratoare atestate pentru a prelucra rezultatele. Fiind „coadă”, întrucât acolo ajung toate analizele de la toate cazurile din țară, termenele fixate se prelungesc adeseori, în curatul stil românesc.

Mai exact, va fi întocmit un raport de expertiză genetică. Arma cu care a fost ucis Liviu Pop a fost trimisă la Institutul Național de Criminalistică. Se recoltează, în această perioadă, probe ADN de pe armă. Aceste probe ADN vor fi comparate cu probele ADN prelevate de la persoanele audiate. Atenție, însă! Nicio persoană din cele considerate că ar fi avut legătură cu crima nu au, la această oră, calitatea de suspect! Apoi, tot la Institutul Național de Criminalistică au ajuns mostre de la fața locului. Totodată, este așteptat un raport de expertiză balistică. Astfel, anchetatorii vor afla traiectoria glonțului ucigaș și distanța de la care s-a tras ș.a.m.d. Pe lângă expertiza traseologică, se realizează și o expertiză fizio-chimică în care sunt analizate probele, respectiv este așteptat rezultatul expertizei medico-legale.

Odată ce se vor afla rezultatele acestor expertize, ancheta își va urma cursul. Rezultatele ar trebui să ofere o listă mai scurtă sau mai lungă de suspecți. Momentan, nimeni nu știe dacă probele vor da „jackpot-ul” anchetatorilor, ducând la numele criminalului (la modul oficial) ori dacă vor fi necesare cercetări suplimentare. Cert este că, așa cum am spus, cu toate că există indicii, suspiciuni, speculații (oamenii locului dețin suficiente informații!), nimeni nu are calitatea de suspect în cazul crimei din pădure.

Până atunci, mafia lemnului există și lucrează. Fie că unii recunosc sau nu. În fiecare săptămână, lucrătorii IPJ Maramureș identifică transporturi ilegale de material lemnos și confiscă respectiva cantitate transportată. Mai exact, oficial, IPJ Maramureș a anunțat faptul că, în primele nouă luni ale acestui an, poliţiştii maramureşeni au organizat 721 de controale atât în fondul forestier, cât şi la sediile unor societăţi comerciale pentru a efectua verificări pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos şi pe drumurile publice pe linia verificării legalităţii transportului materialului lemnos.

Astfel, ca urmare a sesizării din oficiu a poliţiştilor sau prin alte moduri de sesizare, au fost întocmite 240 de dosare penale pentru infracţiuni în domeniul silvic şi a fost confiscată valoric şi faptic cantitatea de 2 675,40 mc material lemnos, în valoare de peste 744 000 lei. Cele mai multe infracţiuni de acest gen au fost constatate de poliţişti pe zona de competenţă a Poliţiei oraşului Vişeu de Sus, Poliţiei municipiului Sighetu Marmaţiei, a Poliţiei oraşului Borşa şi a Poliţiei oraşului Târgu Lăpuş.

Să nu uităm că, în urmă cu trei ani, o întreagă caracatiță întinsă în toate colțurile județului – din est, în nord-vest și până în Țara Lăpușului – care tocmai cu asta se ocupa, defrișări ilegale, a fost destructurată. Dacă acum este vorba tot despre o grupare regională sau despre una mai mică, ce activa în Țara Lăpușului, va trebui să scoată la iveală ancheta pe care stă cu ochii o țară întreagă.

Crin CĂLĂUZ

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

  1. […] EXCLUSIV – ANCHETĂ MARAMUREȘ – Niciun suspect oficial în cazul pădurarului ucis! 20 de p… Loading… (function(){ var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:'; var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M426155ScriptRootC367866")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln("");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M426155ScriptRootC367866");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=367866;c[ac](dv); var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/b/a/baiamare24.ro.367866.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})(); (function(window, document, undefined) { var script_tag = document.createElement('script'); script_tag.src = 'https://ad.mox.tv/mox/mwayss_invocation.min.js?pzoneid=4704&height=405&width=720&tld=baiamare24.ro&ctype=div'; var container = document.querySelectorAll('[data-id=_mwayss-6f729f62e9f927fdd239d7e3faa321c3]')[0]; container.setAttribute('id', (container.getAttribute('data-id')+(new Date()).getTime())); container.removeAttribute('data-id'); container.parentNode.insertBefore(script_tag, container); })(window, document); […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.