LĂPUȘEL: O recidivistă a furat 10.000 dintr-o gospodărie. Femeia a fost arestată preventiv

0
446

  Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:             

 Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 06.05.2021 punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatei C.R.J. pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat prevăzută de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal.

La data de 05.05.2021 faţă de inculpata C.R.J.  a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

 Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpata C.R.J., care este recidivistă, în data de 05.04.2021, profitând de faptul că uşa de acces era închisă dar neasigurată, a pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate P.A., situată pe raza localităţii Lăpuşel, jud. Maramureş, iar din interior a sustras suma de 10.000 lei.

                    La data de 06.05.2021 dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatei pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.