EXCLUSIV: Antonio, arestat preventiv. Al treilea suspect, un minor, a primit control judiciar

0
368

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 14.04.2021, extinderea acţiunii penale împotriva inculpaților D. A. C. și B. A., pentru săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violențe, prevăzută de art. 193 al. 2 Cod penal și tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal, fapte comise în concurs.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, la data de 07.04.2021, în jurul orei 22:00, inculpații D. A. C. și B. A., în timp ce se aflau pe strada Grănicerilor din municipiul Baia Mare, au exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate V.G.C., provocându-i acesteia leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 75-80 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, modalitate în care au tulburat grav ordinea și liniștea publică, fiind întreruptă circulația în zonă.

Dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpaților pentru 30 de zile; judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare a dispus măsura preventivă a arestării preventive a inculpatului D. A. C., respectiv, măsura preventivă a controlului judiciar în privința inculpatului B. A.

Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

CITEŞTE ŞI

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.