EXCLUSIV FOTO – Primăria și Consiliul Local Șomcuta Mare au bătut palma cu șefii Consiliului Județean Maramureș! Gunoaiele menajere ale județului se vor înălța falnic pe pășunea comunală de pe Calea Mireșului

0
448

* Prefectul județului nu știe nimic despre înțelegerea pe genunchi a autorităților locale și județene și se rezumă la a ridica din umeri

Modul de rezolvare temporară a depozitării deșeurilor menajere e de domeniul nopții minții! După ce zeci de ani am fost mințiți și duși cu preșul de proiectele nerealiste ale șefilor administraţiei judeţene, iată că telenovela de prost miros continuă! De această dată locul filmărilor e imașul comunal Șomcuta Mare unde autoritățile județene l-au strâns cu uşa pe primarul Buda (da, oameni buni, așa îl cheamă) pentru a acorda 3 ha de teren lângă un depozit de deșeuri solide ce face parte integrantă din marea dezamăgire a SMID Maramureș, nefuncțional de zeci de ani și pentru care riscăm să înapoiem UE vreo 70 de milioane de lei! Curat murdar, monșer!

Circuit pe silențios al hârtiilor necesare gropii provizorii de gunoi de la Șomcuta

Lucrurile mizerabile merg în continuare în dulcele stil al funcționarilor incapabili de la CJ Maramureș! Citiți și cruciți-vă! Pe 28 decembrie 2020 (incredibil câtă grabă) în mare liniște și secret, mai marele județului, băiețașul Ionel Bogdan, trimite o hârtie fără valoare (22370/28.12.2020) spre primarul Buda prin care îi cere să acționeze cu rapiditate pentru a da terenul CJ Maramureș pentru groapa provizorie de gunoi! Nu a întrebat pe nimeni și aici mă refer la consilierii județeni maramureșeni! Doar la sfatul consilierilor domniei sale și al funcționarilor CJ Maramureș!

Mai departe, primarul de Șomcuta, având motivele domniei sale, repede și pe picior face un convocator în aceeași zi de 28 decembrie 2020 prin care adună 15 consilieri locali șomcuteni pentru a doua zi la ora 14! Câtă dorință! Întrebări precum au întocmit comisiile de Specialitate raporturile necesare luării unei asemenea hotărâri? Ce prețuri s-au solicitat? Președintele de ședinţă a știut ce face? Erau atașate studiile geo pentru teren? Erau autorizații de la APM? Sau măcar un punct de vedere de specialitate? Nu a contat! În câteva ore totul s-a rezolvat în dulcele stil românesc! Mai bine de 15 ani ne-am dat cu stângul în dreptul referitor la un management al deșeurilor menajere fiind obligați să închidem gropilor de gunoi neconforme și datorită performanțelor șefilor și aleșilor CJ Maramureș am ajuns să facem totul în grabă! De ce? Pentru că gunoaiele vin peste gunoaie!

Urmează un alt pas în ilegalitatea aleșilor locali și județeni

Acum consilierii județeni vor ridica mâna în necunoștință de cauză. Au mai făcut-o! Au un proiect de hotărâre, dar care nu e susținut de nimic! Nicio informare de specialitate a APM Maramureș! Niciun studiu geo! Dar de astea au mai fost! La Sârbii Fărcașei au construit ani la rând fără un studiu geo realizat la Urnituri! Consecința? Se vede!

Șomcuta Mare “a câștigat” gunoaiele județului provizoriu! Cel puțin pentru 3 ani!

Ne întreabă autoritățile! Cu nerușinarea specifică lor! Ce soluții avem? Asta trebuiau întrebați neștiutorii și incapabilii care au hotărât pentru noi să facem acest SMID la Sârbii Fărcașei! Întrebați toți cei care au cheltuit degeaba bani publici pe un teren care e mișcător! Cei care au mers din greșeala în greșeală! Cine sunt ei? Se știu ei și îi știm și noi! Momentan vine luna februarie! Vin gunoaiele peste noi! Minciunile responsabililor CJ Maramureș nu mai sunt crezute! Deja Maramureșul istoric se revoltă! Mizeriile menajere nu mai sunt colectate! Ele rămân în propriile gospodării! Unde să le ducem? La sediul Palatului Administrativ din Baia Mare!

La Șomcuta Mare e pericol de revoltă publică

Îmi pare rău că trebuie să o spun! Primarul Buda mi se părea un om demn și cu frica lui Dumnezeu! Cum să accepți ca soluție extremă ca a ta comunitate să suporte greșelile unor incapabili! Domnule Buda, cum îi veți privi pe oameni în ochi atunci când comunitatea va suferi din cauza platformei mizerabile și descoperite unde vor fi depozitate toate gunoaiele menajere ale județului!? Curat murdar!

Suntem primii care am anunțat ce se va întâmpla la Șomcuta Mare

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.