STAȚIILE DE SORTARE-TRANSFER A GUNOIULUI MENAJER DIN MARAMUREȘ SUNT O BĂTAIE DE JOC FAȚĂ DE BANUL PUBLIC EUROPEAN ȘI ROMÂNESC! CONSECINȚA? NU AVEM UNDE DEPOZITA GUNOAIELE NOASTRE CELE DE TOATE ZILELE!

0
116

Este dificil să te tot repeți ani la rând despre incapacitatea unor oameni angajați pe bani publici în cadrul CJ Maramureș. Oameni încadrați pe pile și relații fără pic de experiență administrativă publică, de regulă din motive personale sau politice, aceștia și-au găsit mereu scuze pentru nerealizări! Acum trebuie să ne repetăm pentru un copil fără experiență și prea credul ce vremelnic este săgeata împinsă la șefia CJ-ului local.

Action-replay! Poate reținem și noi ceva!

Multe dintre informații le-am obținut copy-paste de la firma de apartament care trebuia de acum zeci de ani să ne ducă în Europa. În ceea ce privește mizeriile menajere din gospodăriile noastre!

Deci! Atenție! Rezultatele sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Maramureș trebuiau să se concretizeze în:

  • Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, incluzând Depozitul ecologic, Staţie de sortare, Staţie de tratare mecano-biologică şi construcţii şi facilităţi anexe – Sârbi. Rezultat? Zero! Nimic realizat deoarece la Urnituri este instabilitate! Drumul este deteriorat! Pământul o ia la vale! Totul s-a construit în primii ani fără niciun studiu relevant!
  • Staţie de Transfer, Staţie de Sortare şi Centru de Colectare Deşeuri Voluminoase – Sighetu Marmaţiei;
  • Staţie de Transfer – Moisei;
  • Staţie de Transfer, Centru de Colectare Deşeuri Voluminoase – Târgu Lăpuş;
  • Centre de Colectare Deşeuri Voluminoase – Şomcuta Mare, Vişeu de Sus, Baia Mare, Seini, Borşa. Aici unele realizate dar nu pot fi folosite! Hale subdimensionate și benele mașinilor de gunoi nu pot fi descărcate, mașinile din cauza gabaritului nu pot fi manevrate, nu pot întoarce și nu se pot face manevre specifice!
  • Furnizarea echipamentelor şi bunurilor necesare prevăzute prin proiect (maşini, utilaje, recipienţi pentru colectare şi compostare individuală). La acest subiect e dezastru în ceea ce privește modul de achiziție și costurile de achiziție! Mai mult, multe ghene mobile au dispărut fiind folosite la conservarea legumelor și fructelor (să punem murături și să ținem borhotul pentru palincă)!

Multe ar fi de zis! Mergem mai departe și tot cu copy/paste, toate fiind informații publice deoarece trebuiau realizate din milioanele de euro europene primite. Anii au trecut și nicio administrație județeană nu a reușit să finalizeze cel mai mare proiect din punct de vedere financiar, european. Bani manevrați politic de funcționari nepricepuți împreună cu firmele apropiate au dus la cel mai mizerabil eșec județean. Nu vă mai plictisim cu ceva ce știți și trăiți. Vă spunem că activitățile de gestionare a deșeurilor trebuiau împărțite în patru zone principale:

  • Zona 1 deservită de unitatea centrală de gestionare a deşeurilor de la Fărcaşa;
  • Zona 2 deservită de staţia de transfer de la Târgu Lăpuş;
  • Zona 3 deservită de staţia de transfer de la Moisei; * Zona 4 deservită de staţia de transfer de la Sighetu Marmaţiei.

Toate aceste aveau proiectate Și capacități de lucru. Realizări zero ceea ce au dus la actualele probleme. Adică să găsim loc de zone temporare de depozitare până ce vom face! Ce? Încă așteptăm să vedem incapacitatea CJ Maramureș! Astfel, trebuia să existe demult:

• Staţie transfer TG. LĂPUȘ-10000 tone/an

• Staţie transfer MOISEI -31000 tone/an

• Staţie transfer SIGHETUL MARMAȚIEI – 25000 tone/an

• Staţie sortare deșeuri reciclabile SIGHETU MARMAȚIEI – 22 600 tone/an

• Staţie sortare deșeuri reciclabile SÂRBI- 32000 tone/an

• Staţie de tratare mecano-biologică SÂRBI- 120 000 tone/an.

Noi doar ridicăm problema! Nu avem expertiză să dăm soluții! Că așa zic funcţionăraşii CJ Maramureș că suntem deștepți și că nu dăm soluții! Dar voi! Cei care ne-ați dus în mizeria asta? Ce faceți? Continuați mizeria pe bani publici? Stați cu mâinile în sân? Vă încasați salariile?

Toate astea pentru a vedea și frații noștri din Valea Chioarului că au câștigat gunoaiele Maramureșului! Cică provizoriu!

Noi vom continua să atragem atenția! Rămâneți pe baiamare24.ro!

Citeşte şi

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.