UN NOU EPISOD AL MIZERIILOR MARAMUREȘENE! PREȘEDINTELE IONEL BOGDAN FACE O GROAPĂ DE GUNOI TEMPORARĂ ÎN ȚARA CHIOARULUI. ȘOMCUTA MARE “CĂȘTIGĂ” TOATE GUNOAIELE JUDEȚULUI! TEMPORAR PE 3 ANI!

0
422

Un nou episod al mizeriilor maramureșene! Președintele Ionel Bogdan face o groapă de gunoi temporară în Țară Chioarului Șomcuta Mare “câștigă” toate gunoaiele județului! Temporar! Deja nici nu știu câți ani au trecut peste noi, ani în care am fost amenințați și s-a râs de noi! Ani în care jandarmii și polițiștii au vrut să ne scoată afară din ședințe la cerea potentaţilor zilei!

Acum vă oferim un alt episod: Ionel Bogdan nu înțelege că totul a fost greșit în managementul deșeurilor. Continuă prostia Fărcaşa, acum în Șomcuta Mare, la Vălenii Şomcutei, tot în Maramureș.

Deocamdată la stadiul de idee, dar de săptămâna viitoare vor afla și maramureșenii că la Șomcuta prostia are un alt nume: Bogdan! În preambulul materialului un apel la memorie! Fără studii de fezabilitate sau geo facem groapă de gunoi politică la Fărcaşa!

În 13 martie 2019 în 2mnews apărea INCOMPETENȚII – Ne mai costă încă 2,5 milioane de euro stabilizarea dealului din Sârbi: SMID Maramureș a depășit 70 de milioane de euro.

Vă facem apel la memorie: “Practic, au decis amplasamentul unei investiții uriașe fără a avea studiu geotehnic, iar apoi au încercat să-și camufleze ilegalitatea comițând, în lanț, ilegalități mai mari, cuantificate în cheltuieli uriașe din bugetul județului (Zetea, în 2019: „Noi nu am avut niciodată un studiu, nici de acum 7 ani, nici de acum 5 ani, care să fie ataşat proiectului, pentru stabilitatea terenului! Dar alunecarea de teren nu este o problemă doar pe versantul la care se lucrează efectiv cu amplasamentul depozitului de la Fărcaşa, ci este o problemă cu întreaga zonă. Toate dealurile din Fărcaşa au alunecări naturale de teren”). În fine, să nu dezgropăm morții, să continuăm să fim cu toții niște mafioți care ne protejăm între noi, și să vorbim despre noul (și primul!) studio geotehnic.

Studiul prevede terasamente, reprofilarea rigolei de colectare și evacuare a apelor pluviale (trebuie înlăturată geomembrană deja montată și plătită), se va reface drumul (asfaltul ras se amestecă cu un liant hidraulic și peste acest amestec compactat, care e similar cu cel utilizat pentru diguri, se așterne un strat de balast de 10 centimetri care se va amestecă cu stratul de argilă). Practic, au decis amplasamentul unei investiții uriașe fără a avea studiu geotehnic, iar apoi au încercat să-și camufleze ilegalitatea comițând, în lanț, ilegalități mai mari, cuantificate în cheltuieli uriașe din bugetul județului (Zetea, în 2019: „Noi nu am avut niciodată un studiu, nici de acum 7 ani, nici de acum 5 ani, care să fie ataşat proiectului, pentru stabilitatea terenului! Dar alunecarea de teren nu este o problemă doar pe versantul la care se lucrează efectiv cu amplasamentul depozitului de la Fărcaşa, ci este o problemă cu întreaga zonă. Toate dealurile din Fărcaşa au alunecări naturale de teren”).

În fine, să nu dezgropăm morții, să continuăm să fim cu toții niște mafioți care ne protejăm între noi, și să vorbim despre noul (și primul!) studio geotehnic. Studiul prevede terasamente, reprofilarea rigolei de colectare și evacuare a apelor pluviale (trebuie înlăturată geomembrană deja montată și plătită), se va reface drumul (asfaltul ras se amestecă cu un liant hidraulic și peste acest amestec compactat, care e similiar cu cel utilizat pentru diguri, se așterne un strat de balast de 10 centimetri care se va amestecă cu stratul de argilă).” Scria asta Cătălin Vischi, un om care a cercetat mult împreună cu mine și Claudiu Florescu la subiectul mizerii maramureșene!

Acum întrebările rămân: cum s-au stricat banii pe publicitatea făcută de un apropiat al președintelui României și prieten al lui Ionel Bogdan, vorbind aici de domnul Radu Negulescu fără astfel de studii? Ce am realizat la Fărcaşa pentru că oamenii să aibă încredere! Oare dl Ionel Bogdan va trece precum Gabriel Valer Zetea pe la Câmpulung Moldovenesc la un om ce are o firma de apartament fără angajați? Și mai avem!

Asociațiile de mediu și oamenii trebuie să ia atitudine la o poziție dictatorială a vinovaților de la CJ Maramureș

Acum primarul din Șomcuta, om integru după părerea mea, are și un nume cam nasol vis a vis de nouă groapă ce se dorește amplasată în localitatea domniei sale! El a avut încredere în Zetea de la CJ Maramureș! Și a pățit-o! Acum a rămas cu datoriile pe cap! Că să scape de ele face pasul, călcând în mizeriile județului și în gunoiul politic de pe la noi! Ce vor zice cei din Vălenii Şomcutei, unde se va realiza groapă de gunoi temporară! Urmează că mizeriile din județ să ajungă la Văleni!

Vântul și mașinile vor aduce ciuma mizerabilă a gunoaielor împrăștiate peste tot! Drumuri sparte și murdare, noroaie și praf, totul în sufletul maramureșenilor din Țară Chioarului! O fi bine? Trebuie să plătească ei pentru greșelile unor incompetenți? Continuăm să fim cu ochi pe ei! Vor să acopere mizeriile lor cu ignoranța noastră Președintele Ionel Bogdan ridică din umeri! “Ce facem cu deșeurile? Care este soluția?”

Asta e! Să comunicăm! Nu cei interesați financiar! Ci specialiștii și oamenii! Unul ca mine nu se consideră cunoscător! Eu trebuie să ridic problema! Neștiutori s-au dovedit cei de la CJ Maramureș! Am trecut de multe ori pe la Fărcaşa! Am ajuns să plâng acolo la Urnituri! Bani publici aruncați pe geam! Oameni nevinovați îmbolnăviți! Și mințiți de primari care pentru doi galbeni s-au vândut! Revenim la subiect! Chiar dacă plictisim!

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.