EXCLUSIV / ACTUALIZARE: COD ROȘU LA PETROVA – Elevii de la școala din localitate au fost trimiși acasă după ce o profesoară a fost confirmată pozitiv COVID-19

0
5351

Informații în exclusivitate ne parvin din Petrova. Acolo astăzi dimineață copiii au mers școală în mod normal. Doar că la scurt timp toți au fost trimiși acasă. Motivul: una dintre profesoarele din cadrul Școlii Generale Petrova a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus.

Menționăm faptul că profesoara predă limbi străine, este din Sighetu Marmației și este însărcinată.

Vă reamintăm că în comuna vecină Leordina, noi am fost cei care am scos la iveală matrapazlâcurile făcute de DSP Maramureș și după publicarea articolelor școala a trecut pe scenariul ROȘU în sistem exclusiv online.

Actualizare – CJSU Maramureş

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș comunică confirmarea infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui cadru didactic de la Liceul Tehnologic ”Alexandru Filipașcu” din localitatea Petrova. Acesta a purtat mască de protecție și a respectat măsurile de protecție sanitară stabilite în unitatea de învățământ.

Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică. De asemenea, s-a dispus dezinfecția unității de învățământ.

Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic ”Alexandru Filipașcu” a decis ca măsură preventivă, având în vedere că respectivul cadru didactic a interacționat cu profesorii și elevii din liceu, desfășurarea cursurilor exclusiv online pentru o perioadă de 14 zile la nivelul liceului.

Celelalte structuri din cadrul liceului (Hera, Curti, Mociarschi, Susani și Deluț) își vor desfășura orele de curs în scenariul 1, cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție următoarele unități de învățământ.

Decizia Consiliului de Administrației al Liceului Tehnologic ”Alexandru Filipașcu” a fost avizată de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Direcția de Sănătate Publică Maramureș și a fost aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, le reamintim cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, purtarea măștii de protecție în spațiile stabilite prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.