AEROPORTUL INTERNAȚIONAL MARAMUREȘ se pregătește să opereze curse regulate externe

0
1944

Aeroportul Internațional Maramureș este operațional și complet echipat în vederea efectuării curselor interne și externe.

“Aeroportul este operațional și acum putem deservi orice categorie de aeronave. Până la sfârșitul anului trecut am finalizat achiziția tuturor echipamentelor necesare funcționării aeroportului și deservirii companiilor aeriene care vor să opereze curse interne sau externe. Am achiziționat un degivror aeronave, o freză de zăpadă de mare viteză, echipamente pentru controlul de securitate al bagajelor de cală și a celor de mână, scări acces pasageri în aeronave autopropulsate, echipamente check-in și ticketing handling pasageri, echipament GPU – sursa electrică de sol pentru alimentarea aeronavelor etc. Ca urmare, dispunem de toate dotările specifice și nu mai avem nicio restricție de operare. În fine, după 3 ani și trei luni , s-a adoptat și Hotărârea de Guvern care ne-a dat posibilitatea să securizăm integral perimetru aeroportului și să asigurăm regimul de frontieră de stat. Aceasta era o condiție absolut necesară pentru a putea avea curse regulate externe.” a declarat Dorin Buda, Directorul Aeroportului Internațional Maramureș.

Cursele externe regulate sunt principala preocupare pentru cei care administrează Aeroportul Internațional Maramureș. “Noi sperăm cât mai repede posibil. Aceasta este principala noastră preocupare. Din păcate, a apărut o problemă independentă de companiile aeriene cu care negociam deschiderea unor zboruri regulate externe. Peste 400 de avioane noi Boeing 737 MAX sunt consemnate la sol și nu au putut fi livrare anul trecut, așa că intenția lor de a deschide noi rute nu s-a putut materializa anul trecut. Dar continuăm negocierilor și suntem convinși că vom reuși să convingem companiile aeriene, inclusiv cele low-cost, să opereze de pe aeroportul nostru“ a spus Dorin Buda.

Cât despre viitoarele destinații posibile, Dorin Buda a precizat: “Decizia de a opera o anumită destinație externă aparține exclusiv companiei aeriene. Noi le punem doar la dispoziție întrega infrastructură aeroportuară și serviciile conexe. Din discuțiile avute până în prezent, intenția companiilor aeriene este de a opera destinații externe unde sunt comunități importante de maramureșeni, și care reprezintă și destinații turistice importante. Am convenit atât cu companiile aeriene cât și cu conducerea executivă a Consilului Judetean ca zborurile să fie anunțate prima dată de acestea. Când o să pot da mai multe detalii, cu siguranță o voi face !”

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.