PREMIERĂ ÎN CAZUL DE SCLAVIE VIȘEU: Puși în libertate sub control judiciar. Centrul de reeducare din munţii Maramureşului îşi deschide din nou porţile

2
3180

În această seară judecătorii de la Curtea de Apel au hotărât: ultimii patru suspecți în cazul dosarului de sclavie de la Centrul de Reeducare Vișeu de Sus vor fi puși în libertate sub control judiciar. Asta după ce tot astăzi procurorii DIICOT au cerut prelungirea mandatelor de arestare preventivă pentru cei 4 pentru încă 30 de zile. Judecătorii au respins această cerere. Rămâne de văzut dacă procurorii vor face recurs.

Cetăţeanul german care coordona centrul de reeducare din munţii Maramureşului este deocamdată în arest preventiv. Noii administratori au deschis pentru prima dată porţile locului considerat casă de tortură pentru mulţi copii care, spun procurorii, ar fi fost maltrataţi acolo.

În ciuda acuzaţiilor foarte grave aduse de anchetatorii români, tinerii incluşi în programul de reeducare spun că au o viaţă aproape perfectă şi că nu intenţionează să se mai întoarcă în Germania natală.

La trei luni de când procurorii DIICOT au prezent ororile prin care au trecut tinerii aduşi din Germania în România pentru reeducare, centrul îşi deschide porţile.

Şi noii administratori îl prezintă ca pe un loc unde adolescenţii cu grave probleme de comportament, care provin din familii defavorizate, sunt aduşi la reabilitare.

Procurorii vorbesc, însă, de o casă a torturii, în care copiii pedepsiţi erau ţinuţi în izolare chiar şi o săptămână. Cei de la centru susţin că nu era vorba despre o izolare.

Tinerii care deveneau agresivi, erau ţinuţi acolo pentru supraveghere, însă aveau toate condiţiile, de la apă caldă şi până la televiziune prin cablu.

Hans Christian Henning – noul administrator al centrului: Cunosc mulţi tineri de aici. Eram convinşi că sunt într-un loc bun, apoi am auzit veştile rele!

Şapte tineri au mai rămas în centru. Doi dintre ei au împlinit recent 18 ani, însă nu vor să plece în ţara lor natală.

Patric Hoendorf: E mai fain aici ca în Germania! Aici e mai uşor ca în Germania. E greu acolo! Nu am vrut sa merg inapoi. Am lucrat în cameră şi am învăţat să nu fiu rău. Când eşti cuminte, ieşi afară.

Reporter: Care a fost cel mai greu moment pentru tine?

Melissa Aimee Boland: Nu a fost! Nu am avut. Dacă am o problemă, vorbesc, daca nu, stau afară sau în casă!

Patru îngrijitori din centru, printre care şi cetăţeanul german care coordona întregul program din România, au cerut eliberarea din arest preventiv şi plasarea sub control judiciar, însă judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins solicitarea lor.

Marius Muresan – avocatul soţilor Schumann: Vor fi greu de probat aceste acuzatii, speram ca acuzarea sa realizeze ca acuzatiile nu se sustin.

Sursa: Clik pentru a vedea imagini video pe Observator A1.ro.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

2 COMENTARII

  1. […] EXCLUSIV / ACTUALIZARE – URMĂRI – Centrul de Reeducare din Vișeu de Sus a fost închis! Copiii, trimiși în Germania. O parte, fugiți în Cehia și Slovacia. Ce spune DGASPC Maramureș CE SPUNE DIICOT DESPRE CAZUL VIȘEU DE SUS: Angajat al DGASPC Maramureș acuzat de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat DUPĂ 13 ANI DE CÂND AM PREZENTAT CAZUL ÎN EXCLUSIVITATE!!! Trafic de minor la Vișeu de Sus. Centru german luat cu asalt de elicoptere și mascați (FOTO) DETALII ȘOCANTE DIN MOTIVAREA ARESTĂRII PREVENTIVE: Tinerii germani de la Vișeul de Sus erau legați cu funii și înhămați la căruță EXCLUSIVITATE: VIȘEU DE SUS – DIN CEALALTĂ PARTE A BARICADEI: Povestea Projekt Maramureș văzută de o localnică (galerie foto) PREMIERĂ ÎN CAZUL DE SCLAVIE VIȘEU: Puși în libertate sub control judiciar. Centrul de reeducar… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.