EXCLUSIVITATE: VIȘEU DE SUS – DIN CEALALTĂ PARTE A BARICADEI: Povestea Projekt Maramureș văzută de o localnică (galerie foto)

3
5495

În cele ce urmează vă prezentăm o scrisoare primită din partea cititoarei A.B., localnică, precum și fotografii ce le prezentăm în exclusivitate din celebrul imobil numit de procurorii DIICOT ”Casa 2:1” – locul unde conform acestora s-ar fi petrecut torturile, locul în care conform acestora copiii ar fi fost pedepsiți. Într-un cuvânt PUȘCĂRIA. Imobilul în care erau două paturi în care dormeau supraveghetorii (în living) și un pat pentru copil (în dormitor), plus toaleta.

Scrisoarea: Un om. Schumann Bert Sieghard.

”O echipă. Cetățeni români din Vișeu de Sus, Maramureș care au lucrat ani întregi, cot la cot, cu cetățeni germani, culmea, veniti din toată Germania. Se vorbeste din ce în ce mai des despre interculturalitate ca o stare de fapt într-un nou mileniu al politicii globale și al comunicării inter-etnice. Dar .. interculturalitate în Valea Vinului din Vișeu de Sus ?! O prostie – spun procurori ai României. Să aduci influențe moderne dintr-o țară dezoltată pe un drum de căruță din Maramureș ? Doar pentru că te-ai îndragostit de o zonă puțin antropizată și crezi că se pot face lucruri frumoase acolo ? Absurd. Să ai apă curentă și fițe precum încălzire în pardosea sau bazin pentru colectarea apei pentru a preveni lipsa acesteia în situatii de secetă, în mijlocul unei văi uitate de orice altă formă de existentă a civilizației românești ? Aberații. Să alegi să actionezi pentru a salva viitorul unor adolescenți care au luat-o pe drumuri greșite ? De neînțeles!

        Pe scurt:

1.      Cauza: Cetățean german ajuns în vizită în Maramureș, se îndrăgostește și după câțiva ani revine aici pentru a desfășura activități de reabilitare a unor adolescenți germani. Cunoaște români, cere ajutor, primește.
  Efect: Constituire de grup infractional.

2.      Cauza: Aduci adolescenți germani cu probleme de comportament, într-un mediu nou, curat. Ceri îndrumarea autorităților românești. Primești procedura. O respecți. Primești acreditare și licențiere.
Efect: Trafic de minori.

3.      Cauza: După ce ai adus aici adolescenți, unii devin majori și aleg să mai rămână în România. Iau decizia împreună cu reprezentanți din Germania (părinți, tutori).
Efect: Trafic de persoane.

4.      Cauza: Pentru că acești adolescenți au probleme comportamentale și vrei ca mintea lor să fie în permanență ocupată, încerci să-i incluzi într-o atmosferă similară unei gospodării din Maramureș. Ai vacă, vaca dă lapte, ca să dea lapte trebuie să mânance fân, fânul e pe camp și trebuie cosit. Vrei să îți fie cald la iarnă, va trebui să faci foc așa că tai lemne, le pui la uscat, teoria chibritului.
Efect: Exploatare. Supunere la muncă forțată. Sclavie.

5.      Cauza: Pentru că nu îți iese din prima sau de fiecare dată, acești adolescenți cu probleme de comportament, la un moment dat se vor supăra pentru că nu dai tu fânul la vacă sau pentru că nu le faci tu focul. Adolescentul din ziua de azi are doar drepturi … Așa că e posibil să îți facă rău ție, să își facă rău lor sau celor din jur. În acele momente, alegi să pui un om sau doi, după gravitatea situației, să îl supravegheze.

Efect: Lipsire de libertate în mod ilegal.

CITEȘTE ȘI:

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook