Gaming-ul mobil va înlocui vreodată consolele și computer-ul?

1
3505

Dezvoltarea jocurilor pe mobil este incontestabilă. S-a ajuns într-o perioadă în care unii chiar se întreabă și încearcă să prevadă dacă jocurile pe mobil vor înlocui în întregime computerul și jocurile pe consolă.

Acest rezultat ar fi părut de înțeles acum cinci ani, dar acum jocurile pe mobil reprezintă 51%, sau 70,3 miliarde de dolari, pe piața globală a jocurilor, conform concluziilor trase de NewZoo.com (principalul furnizor global de analize de jocuri și sporturi online). Pe piața jocurilor s-a înregistrat o creștere anuală de 25,5 procente comparativ cu un procent combinat de 5,7% pe sectoarele de PC și consolă.

COSTURILE MICI ȘI ASCUNSE ALE JOCURILOR PE MOBIL

Jocurile pe mobil au început să crească, dar asta nu înseamnă că persoanele atrase de jocurile video tradiționale au renunțat la ele pentru a se juca pe mobil. Oamenii cu puțin timp liber, au vrut să ofere mai mult sens dispozitivului lor foarte scump ( descărcând aplicații), fie au vrut să joace jocuri, dar nu au dorit să suporte costurile inițiale ale unei console sau ale unui PC. Datorită telefonului au putut să joace jocuri într-un mod confortabil și rapid.

Datorită bibliotecilor masive de jocuri, atât pentru utilizatorii Apple, cât și pentru Android, atât unice, cât și tematice, oricine are un telefon mobil sau o tabletă poate găsi imediat un joc interesant care, de cele mai multe ori, este gratuit. Dintr-odată, o lume a jocurilor s-a deschis către milioane de oameni care au descărcat multe jocuri gratuite pentru a le încerca. De cele mai multe ori, tot ce trebuiau să facă a fost să posteze niște anunțuri.

Datorită faptului că nu sunt scumpe, sunt foarte accesibile, variate și comode, jocurile mobile au evoluat, făcând sume enorme de bani din achiziții de jocuri. Modelul freemium este cel mai răspândit în cadrul jocurilor mobile, jucătorii efectuând plăți pentru a progresa sau pentru a-și îmbunătăți poziția, în loc să aștepte. Acest model ascunde costul real al jocurilor pe mobil pentru jucători.
GamaSutra.com (site-ul de jurnalism de jocuri video fondat în 1997) a constatat că, în SUA, persoanele care achiziționează aplicații cheltuiesc în medie 87 de dolari pe an pentru a juca jocuri gratuite. Față de cheltuielile medii de 92 de dolari pentru jucătorii de PC și console, este clar că nu există o diferență prea mare în obiceiurile de cheltuieli ale celor două tipuri de public, în ciuda celor care menționează că în cazul jocurilor pe mobil costul este zero.

Jocurile pe mobil nu atrag jucătorii doar prin faptul că teoretic au un cost foarte scăzut, ele pot, de asemenea, fi low-cost în ceea ce privește timpul petrecut în joc. Mulți oameni nu pot renunța la joc, astfel încât jocurile pe mobil reprezintă opțiunea perfectă atunci când cineva joacă jocuri fanteziste. Viitorul Apple Arcade va da, de asemenea, mai multă greutate jocurilor mobile, validându-le ca o formă legitimă de joc în ochii publicului de jocuri video tradiționale.

CONSOLELE ȘI PC-URILE OFERĂ ÎNCĂ UN NIVEL SUPERIOR DE JOC

Pentru mulți oameni, gaming-ul nu este este doar un mijloc de a-și umple timpul, mulți jucători se bucură de experiența de a fi vedeta poveștii sau de a-și crea propria aventură. Jocurile pe mobil iau adesea forma unor jocuri multiplayer competitive online – concurența determinând jucători să facă achiziții pentru a merge mai departe – sau să creeze jocuri cu povești nesfârșite, care presupun multe perioade de așteptare.
În timp ce platforma de jocuri mobile devine din ce în ce mai puternică, așa cum arată aplicația cross-play de la Fortnite, aceasta este limitată în multe cazuri de modelul său freemium actual.

Este greu să vezi jocurile pe mobil înlocuindu-le pe cele pe PC și pe consolă în măsura în care platformele nu se mai actualizează. Banii disponibili în jocurile pe mobil sunt, cu siguranță, foarte atrăgători și au forțat chiar și unii dintre cei mai îndrăgiți dezvoltatori să intre în scenă. Pot rezulta mai mulți dezvoltatori în urma procesului, dar în viitorul previzibil, cei doi vor continua să coexiste. Jocurile pe mobil nu împiedică jucătorii să joace pe consolă sau PC, dar oferă o piață suficient de mare și dornică să atragă atenția unui dezvoltator de jocuri tradiționale.

Dincolo de asta, este important de menționat că un gamer bun trebuie să joace confortabil, fie că joacă pe mobil, consolă sau pc. Acest lucru este posibil în urma achiziționării unor scaune de gaming de calitate. Scaunul de gaming îi va permite să aibă o poziție corespunzătoare în timpul jocului, astfel încât să poate juca o lungă perioadă de timp fără a-și pierde concentrarea din cauza disconfortului cauzat de scaunul nepotrivit.

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.