Şeful IGPR, maramureșeanul BUDA: ”Procurorul nu a permis poliţiei să intre în casa suspectului din Caracal”. Apoi a fost demis

0
3612

Șeful Poliției Române a susținut vineri că procurorul nu a permis polițiștilor să intre mai devreme polițiștilor în casa lui Gheorghe Dincă, suspectul în cazul crimelor din Caracal. Polițiștii au intervenit abia la 06.00 dimineața.

Aflat la Caracal, împreună cu Ministrul de Interne, șeful Poliției Române a încercat să explice de ce polițiștii au intrat atât de târziu pe proprietatea lui Gheorghe Dincă, deși erau acolo de câteva ore.

Ioan Buda a susținut că procurorul de pe lângă Judecătoria Caracal nu a permis polițiștilor să intre. Aceștia au intervenit astfel abia la 6 dimineața, la 19 ore după ce Alexandra Măceșanu a sunat la 112, cerând ajutor.

”Îmi pare rău că a murit această fetiță”, a declarat Ioan Buda.

Șeful Poliției a spus că foarte probabil, Alexandra Măceșanu a murit la scurt timp după ce a sunat la 112, de trei ori, cerând ajutor, în cursul dimineții de joi. Ioan Buda a spus că suspectul de crimă, Gheorghe Dincă, se declară nevinovat.

De asemenea, Ioan Buda a aflat că este demis, în cursul vizitei din Caracal. Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut demisia, iar ministrul de interne, aflat chiar lângă el, a spus că a propus demiterea sa, în aceleași declarații de presă.

”Vreau să cer demisia chestorului Buda, a prefectului județului, a șefului Poliției Olt, trebuie să își dea demisia de la cel mai înalt nivel pentru tot ce s-a întâmplat. Și cred că trebuie o analiză a STS în acest caz. Analiza trebuie să o facem toți și să luăm decizii foarte stricte”, a spus Viorica Dăncilă, într-o intervenție la Antena 3.

Viorica Dăncilă a dat de înțeles că, în opinia sa, s-au comis o serie de greșeli grave în modul cum s-a acționat în cazul de la Caracal.

”Trebuie ca cine greșește să plătească și să luăm măsurile care se impun. Nu trebuie să ne jucăm cu siguranța și viețile oamenilor. Cer șefilor să nu arunce vina unii pe alții. Este un caz grav și trebuie să își asume partea de vină, nu cu rapoarte”, a mai spus Viorica Dăncilă.

“Am propus demiterea șefului Poliției Române, care este aici, lângă mine”, a declarat Nicolae Moga.

Nicolae Moga s-a arătat nemulțumit de modul cum s-a acționat în cazul crimelor din Caracal.

Aflat chiar alături de ministrul de Interne, șeful poliției a făcut primele declarații.

“Am luat act de demiterea mea”, a spus Ioan Buda. (Observator Antena 1.ro)

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.