ATENŢIE! Nu vă luaţi telefoanele în examene, riscaţi să fiţi eliminaţi din cauza mesajelor RO-ALERT! Tot ce trebuie ştiut despre testare

0
521

O candidată la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității Oradea a fost eliminată, vineri, din examen, pentru că avea asupra ei un telefon mobil. Tânăra a fost prinsă după ce a primit un mesaj RO-ALERT. Aceste mesaje trimise de DSU sună chiar dacă telefonul este pus în modul silențios.

„Am avut o candidată la Medicină care a fost eliminată din examenul scris după ce a fost prinsă având asupra sa un telefon mobil. A primit un mesaj RO ALERT astfel că a fost depistat telefonul. Li s-a explicat înainte candidaților că nu au voie să intre cu telefoanele mobile și cu niciun alt tip de echipament electronic în sală, scrie și în regulamentul de admitere acest lucru”, a spus Florian Bodog, președintele comisiei de examen și fost ministru al Sănătății, potrivit Mediafax.

El a precizat că absolventa de liceu se va putea înscrie, din nou, în toamnă, dacă vor mai rămâne locuri libere.

Potrivit lui Bodog, la Medicină s-au înscris 932 de candidați pe 144 de locuri. Rezultatele la examen se vor afișa în cursul zilei de vineri.

“În cursul acestei dimineți, în urma transmiterii mesajelor de avertizare RO-ALERT către populație, în mai multe zone din țară, au fost sesizate atât cazuri de primire multiplă a respectivului mesaj, cât și de modificare a textului transmis (separare cuvinte, introducerea literelor „ro” în corpul textului).

Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vă asigură că aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situații de urgență reală.

Perioada alocată testelor este până la data de 30 iulie, iar în cazul persistenței unor erori aceasta ar putea fi prelungită, urmând a comunica public intervalul alocat verificării Sistemului RO-ALERT.

Suntem conștienți de disconfortul creat și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă derularea acestor teste este obligatorie având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT!

Dezactivarea opțiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență reale.

Totodată, vă adresăm rugămintea de a nu apela numărul unic de urgență 112 pentru a semnala eventuale deficiențe ale Sistemului RO-ALERT.

Asigurăm cetățenii că toate aspectele sesizate vor fi analizate de specialiștii angrenați în tot acest proces, urmând ca disfuncționalitățile să fie remediate în timpul cel mai scurt posibil!”, se arată în comunicatul transmis de DSU-IGSU.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.