IPOTEZE – DECLARAȚII TRAGEDIE AVIATICĂ: Elicopterul se întorcea în Ucraina. La un transport de țigări se putea câștiga 10.000 euro (VIDEO)

1
1703

Revenim cu informații noi referitoare la cazul tragediei aviatice de la Săpânța, unde ieri a fost găsit un elicopter, model sovietic, prăbușit într-o pădure. În epavă a fost găsit cadavrul pilotului: Dimitri Evghenevic Kostikov, din Belarus, comandantul adjunct al echipei de elicoptere din Minsk.

Sandu Griguța, șef District Ocol Silvic Săpânța, cel care a ajuns primul la locul tragediei după ce a fost sesizat de un cioban, a declarat pentru BaiaMare24.ro:

”După cum a fost rupți copaci, elicopterul clar se îndrepta spre Ucraina. Pilotul era îmbrăcat într-o geacă de piele, de culoare neagră, cu guler alb, pantaloni gri, haine cu ceva însemne militare rusești. Eu cred că accidentul s-a petrecut în urmă cu săptămâni bune. Deși în zonă este un punct de observație al poliției de frontieră el nu a putut fi văzut din cauza stratului gros de zăpadă. Am auzit că sunt două ipoteze de lucru: contrabandă cu țigări sau spionaj. Se vorbește și despre faptul că ar fi putut rămâne fără combustibil. Eu am fost la poliție și am dat declarații astăzi”.

Pe de altă parte, surse din rândul celor care cunosc foarte bine fenomenul contrabandei în zonă ne-au declarat: „Din ce am văzut eu, pilotul și-a oferit serviciile pe internet. Probabil a fost contactat de contrabandiștii din Ucraina pentru a pilota pe timp de noapte acest model de elicopter, pe care clar îl aveau deja pregătit. Acest tip de elicopter poate ridica aproximativ o mie de kilograme la 1.000 m altitudine. Dacă facem un simplu calcul, asta ar putea însemna 30 baxuri de țigări la un transport. Contrabandiștii câștigă în urma acestei cantități de țigări introduse ilegal în România aproximativ 10.000 de euro. Un astfel de elicopter rusesc second il poți cumpăra la aproximativ 35.000 de euro. Deci ei la patru transporturi și-au scos investiția și urmează doar profitul uriaș. Eu cred că baxurile erau legate cu cablu ce era conectat la o macara situată la mijlocul aparatului de zbor. E posibil ca pilotul să fi uitat să îl ridice după ce a aruncat încărcatura pe teritoriul românesc și, cum zbura pe timp de noapte și la joasă altitudine, ar fi putut agăța cu cablul vârfurile copacilor și s-a prăbușit”.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.