ANCHETĂ PRĂBUȘIRE ELICOPTER SĂPÂNȚA: Pilotul ar fi trăit încă 24 de ore după impactul cu solul. Epava va fi dusă într-un hangar improvizat (foto/video)

0
738

Apar informații noi referitoare la tragedia aviatică produsă la 15 km de Săpânța în zona muntoasă. Așa cum anticipam încă de la primul articolul publicat pe site-ul nostru, anchetatorii conturează tot mai mult ideea unui zbor de contrabandă cu țigări din Ucraina.

Specialiștii de la CIAS veniți la locul tragediei pentru a inspecta epava elicopterului, au găsit in interiorul acesteia un mecanism de transport și eliberare din aer a baxurilor cu țigări.

Alături de specialiștii de la CIAS, la locul tragediei au ajuns și criminaliștii. Toti au ajuns în zonă cu mașini de teren pentru că accesul este extrem de dificil și se face pe un drum forestier lung de aproape 15 kilometri.

Aceștia au dezmembrat epava bucată cu bucată pentru a căuta indicii. A fost exclusă o primă variantă: aceea că elicopterul a rămas fără combustibil deoarece în momentul în care epava a fost întoarsă din rezervoare a început să curgă benzină. Surse din rândul anchetei ne-a dezvăluit faptul că pe bord altitudinea era setată la 500 feets (picioare, aproximativ 150 m) iar elicopterul avea în bord 12.000 ore de zbor.

Totodată anchetatorii au observat foarte multe improvizații atât la motor cât și la caroserie. De asemenea, plăcuța cu seria motorului era smulsă intenționat. Însă, anchetatorii au găsit o serie pe motor, dar urmează să vadă dacă nu cumva motorul a fost înlocuit intenționat pentru a nu putea fi urmărit în cazul unui incident aviatic.

În elicopter s-a mai gasit astăzi și un telefon, dar și un GPS. Anchetatorii speră ca după analiza acestora să poată afla traseul pe care l-a urmat zborul clandestin.

Pilotul trăia după prăbușire. Ucis de frig

Surse din rândul anchetatorilor ne-au dezvăluit și faptul că rezultatele necropsiei asupra cadavrului pilotul din Belarus, Dimitri Evghenevic Kostikov, sunt destul de clare. Comandantul adjunct al echipei de elicoptere din Minsk a trăiat aproape 24 de ore după ce s-a prăbușit în zborul clandestin din România.

Medicii legisti spun ca pilotul a suferit multiple traumatisme, dar nu care să îi pună viața în pericol. Cea mai grava rană găsită ar fi fost o fractura de femur. Așadar este foarte posibil ca acesta să mai fi trăit cel putin 24 ore dupa impact. Înă condițiile vitrege din zonă, frigul si zăpada i-ar fi adus moartea.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.