”LUNĂ ȘI BEC”: Elevii au curățat toată noaptea grupurile sanitare. ISJ a dispus primele măsuri la internatul Seminarului Ortodox

0
1399

Revenim cu informații noi referitoare la cazul prezentat ieri în exclusivitate de baiamare24.ro. Vă reamintim că site-ul nostru a intrat în posesia unor imagini foto și video cu condițiile inumane în care elevii și studenții de la Seminarul Teologic din Baia Mare sunt nevoiți să trăiască.

Conform informațiilor noastre venite pe surse imediată după publicarea acestui articol toți au intrat în ”fibrilații”. Elevii au fost puși peste noapte la muncă. Aceștia au curățat totul, iar dimineața totul arăta minunat. ”Nu avem femeie de serviciu! Fiecare facem curat pe baza unui tabel. Nu a fost chiar așa ca-n pozele acelea. Știm cine le-a trimis. Un elev ce a fost exmatriculat din internat pentru indisciplină” a spus unul dintre elevi jurnaliștilor prezenți la unitatea respectivă.

Cine a dat ordinul? Greu de spus! Dar ușor de înțeles. Aceleași surse ne-au precizat că presa a fost prezentă la ora 8 la ușa internatului și la ora respectivă, așa cum spuneam, totul era ”lună și bec”.

Două ore mai târziu, directorul unității însoțit de un reprezentant de la Inspectoratul Școlar Maramureș și-au făcut apariția în internatul seminariștilor.

“Internatul respectiv este împărțit. La parter și etajul întâi se află elevii de la “Anghel Saligny”, iar la etajele doi și trei, cei de la Seminar. Fotografiile au fost făcute în urmă cu trei săptămâni (așa a susținut directorul Seminarului, n.r.), pe etajele unde sunt cazați elevii de la Seminarul Teologic. Atunci, a fost o avarie, însă, între timp, lucrurile au fost remediate atât cât s-a putut”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Adriana Meșter, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureș.

Așa cum spuneam o echipă din partea ISJ Maramureș s-a deplasat la internatul Seminarului, pentru a constata care sunt cauzele care au condus la această situație și pentru a lua măsurile care se impun. “Camerele nu sunt o problemă, ele sunt bine întreținute. În cele două etaje destinate Seminarului, sunt aproximativ 50 de elevi. Stau câte unul sau doi în cameră. Problema este, însă, la spațiile în comun. Toaletele și dușurile au instalații vechi. S-a luat decizia ca luni să revină un reprezentant al Departamentului Patrimoniu din cadrul ISJ Maramureș, care va face un proces verbal de constatare și va cere un plan de măsuri de remediere a situației. Acest plan va fi cerut, în prima fază, liceului. Se zugrăvește anual și se dezinfectează zilnic, însă clădirile sunt vechi, deteriorate”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Adriana Meșter.

Câteva întrebări la care așteptăm răspunsuri

Câteva precizări ar trebui făcute de conducerea Seminarului Teologic. Cum poate directorul unității susține că fotografiile au fost făcute în urmă cu trei săptămâni? Cand noi avem imaginile video înregistrate în cursul zilei de ieri în internatul respectiv. Oare are curajul directorul unității să ne pună la dispoziție înregistrările video de pe camerele de supraveghere ale internatului din ultimele zile? Nu de alta dar așa putem vedea câtă mizerie era și pe holul respectiv și mai ales câți elevi au muncit aseară pentru a curăța grupul sanitar.

Ba mai mult, informații din interior ne-au parvenit și astăzi. Ne poate spune directorul unității de învățământ unde vor locui cei aproximativ 20 de studenți care astăzi au aflat că nu mai pot locui la internat? Să nu ni se vândă ”gogoși” că în internatul respectiv au fost cazați doar elevi!

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.