ȚARA LUI PAPURĂ VODĂ: Un elev din Baia Mare, sancționat cu scăderea notei la purtare pentru că a adus la școală stikere cu „Basarabia e România”

0
117

Banatu-i fruncea, dar Maramureșul e inima! Trăim, iubim, simțim și ne manifestăm, însă pentru faptele noastre suntem luați la răspundere sau chiar ni se scade nota la purtare.

Caz ireal în Baia Mare, Vlad, un elev din clasa a x-a de la Colegiul Tehnic „George Barițiu”, a fost sancționat cu scăderea notei la purtare, după ce a adus la școală stikere cu „Basarabia e România”. Fapta ar fi fost comisă la începutul lunii martie, când Vlad a participat la o manifestație în București, ocazionată Zilei Foștilor Deținuți Politici. Acolo ar fi primit mai multe stikere cu mesaje naționaliste, după care, o parte din ele au ajuns la școala la care învăța, încălcând un articol din Regulamentul Intern al unității de învățământ la care acesta este înscris.

Mai multe personalități au sărit în apărerea lui Vlad. 

„Un elev român de clasa a X-a, sancționat pentru … patriotism? Este uluitor!!!” – a arătat Claudiu Târziu.

„Așa ceva nu este posibil! Nu cred că e școală în care să nu fie mesajul Basarabia e România…!”- arată o profesoară a acestuia.

Sursa foto: Gazeta de Maramureș

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.