Dublă sărbătoare. Biserica romano-catolică “Sfântul Iosif” din Baia Mare îşi serbează hramul şi 25 de ani de la înfiinţare

0
96

Sărbătoare mare marţi, 19 martie, în comunitatea romano-catolică din Baia Mare. Două evenimente vor avea loc la Biserica romano-catolică “Sfântul Iosif”, care îşi sărbătorește hramul, totodată 25 de ani de la înfiinţare.
Credincioșii de la Biserica romano-catolică „Sfântul Iosif”, preot paroh Danku Balázs, au început pregătirile pentru această sărbătoare în urmă cu nouă săptămâni. În fiecare zi de miercuri au avut loc slujbe dedicate Sfântului Iosif, sub denumirea de Novena Mare.


Sărbătoarea va începe la ora 16.30, cu liturghia oficiată în limba română, urmată la ora 18.00 cu rugăciuni specifice oficiate în limba maghiară. Va oficia preotul Robert Turtureanu, în prezenţa episcopul diecezei PS Eugen Schönberger.

Liturghia oficiată în limba română va fi transmisă la Maria Tv.
Construcția bisericii de pe str. G. Coşbuc a fost inițiată de preotul paroh din Ferneziu, Heinrich Ferenc. Piatra de temelie a fost pusă în anul 1993, fiind sfinţită de episcopul Pál Reizer la 11 ianuarie 1999.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.