Zetea, omul care pare să rezolve greva ambulanțierilor

0
182

După ce, în studioul televiziunii Antena 3 CNN, a fost față în față cu ambulanțierul Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanța“ din România, deputatul PSD Gabriel Zetea a fost extrem de impresionat de întâlnirea cu liderul sindical.

În emisiunea moderată de realizatoarea Cătălina Porumbel, Gheorghe Criș, cu lacrimi în ochi si cu vocea stinsă, a cerut un pahar cu apă. De două zile liderul sindical intrase în greva foamei. În discuția din studio, liderul de sindicat a amintit că în pandemie „toti politicienii le ridicau ode si statui”, iar acum, în timp ce pentru dansatori a fost găsit un statut adecvat legal, care să îi protejeze și să îi recompenseze, pentru oamenii de pe Salvări nu s-au mai găsit nici bani, nici atențe, nici empatie.

Impresionat de situația ambulanțierilor, Zetea a contactat-o pe ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, și i-a cerut să îi primească pe reprezentanții a,bulanțierilor pentru a identifica soluții la problemele pe care aceștia le ridică.

Cea mai importantă problemă a ambuanțierilor o constituie nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Urmare a intervenției deputatului social democrat, ambulanțierii au fost primiți la Guvern de premierul României și de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

„Mă bucur că am putut fi de ajutor, azi, intermediind relația corectă între sindicaliștii din Ambulanță și premierul României, Marcel Ciolacu, dar și întâlnirea pe care au avut-o cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Empatizez din tot sufletul cu situația prin care trec ambulanțierii din întreaga țară, dar în mod special m-a impresionat interacțiunea avută cu Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța”din România, căruia i-am arătat că nu toți politicienii lansează promisiuni fără acoperire.

Admir felul demn în care ambulanțierii și-au susținut cauza și mă bucur în mod deosebit că în această după-amiază am reușit să discutăm, la Guvernul României, cu premierul Marcel Ciolacu dar și cu ministrul Muncii și că în urma dialogului constructiv, ambulanțierii au decis să renunțe la greva foamei. Pentru că noi MUNCIM PENTRU OAMENI!”, a scris Gabriel Zetea pe pagina sa de Facebook

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.