Mihai Iosif pleacă de la CS Minaur Baia Mare. Vasile Miriuță va prelua echipa

0
151

𝗖𝗦 𝗠𝗶𝗻𝗮𝘂𝗿 𝗕𝗮𝗶𝗮 𝗠𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗶 𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶 𝗜𝗼𝘀𝗶𝗳 𝗮𝘂 𝗮𝗷𝘂𝗻𝘀 𝗹𝗮 𝘂𝗻 𝗮𝗰𝗼𝗿𝗱 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗿𝗲𝘇𝗶𝗹𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗮𝗺𝗶𝗮𝗯𝗶𝗹𝗮 𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶. Cel care va prelua echipa de pe banca tehnică este Vasile Miriuță.

„🤝 𝗠𝘂𝗹𝘁𝘂𝗺𝗶𝗺, 𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶 𝗜𝗼𝘀𝗶𝗳!
🟡 𝗖𝗦 𝗠𝗶𝗻𝗮𝘂𝗿 𝗕𝗮𝗶𝗮 𝗠𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗶 𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶 𝗜𝗼𝘀𝗶𝗳 𝗮𝘂 𝗮𝗷𝘂𝗻𝘀 𝗹𝗮 𝘂𝗻 𝗮𝗰𝗼𝗿𝗱 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗿𝗲𝘇𝗶𝗹𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗮𝗺𝗶𝗮𝗯𝗶𝗹𝗮 𝗮 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶.
🔵 𝗠𝘂𝗹𝘁 𝘀𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀 𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗶𝗻𝘂𝗮𝗿𝗲!”, este mesajul transmis de echipă fostului tehnic.

Mihai „Miță” Iosif (n. 22 octombrie 1974, București, România) este un antrenor român de fotbal, fost jucător. Petrecându-și junioratul la Rapid, acesta a debutat la doar 17 ani in prima divizie pentru giuleșteni. Ani mai târziu a fost cedat la Dinamo București, unde și-a petrecut 6 luni din carieră, apoi dat la schimb la Chindia Târgoviște cu regretatul Catalin Hildan.
Mihai Iosif și-a început cariera de fotbalist la Rapid București, în 1982, club care peste ani va rămâne în sufletul său și unde avea să revină și ca manager. Iosif a debutat în Divizia B în 1989, la doar 15 ani, într-o înfrângere (0-2) împotriva Tractorul Brașov. În Divizia A, Iosif a debutat pentru același club, în 1992 , într-un meci împotriva Universității Craiova. Între debutul său în cel de-al doilea esalon și cel din prima liga (1989-1992), a jucat mai ales pentru echipa Rapid București U19 și, de asemenea, pentru echipele naționale de tineret ale României.

În 1995, Iosif a fost vândut rivalului Rapidului, Dinamo București, dar după o scurtă perioadă, el și coechipierul său, Irinel Voicu au fost transferați de la Dinamo București la echipa de Divizia B , Chindia Târgoviște Transferul a constat într-un schimb, Iosif și Irinel Voicu pentru Cătălin Hîldan și Cezar Dinu . Iosif a remarcat ani mai târziu că ambii jucători (Cătălin Hîldan și Cezar Dinu) au murit tragic, când erau încă tineri.

Între 1996și 1998 a făcut parte din generația de aur a Chindia Târgoviște, echipă supranumită la acea vreme drept „Micul Ajax”. Iosif a jucat în Divizia B și Divizia A pentru echipa situată sub Turnul Chindiei , apoi s-a mutat la FC Drobeta-Turnu Severin.

În 1999, Iosif a decis să se retragă din fotbal după ce a suferit aproape permanent de vertij, afecțiune care îl chinuia de doi ani.

El și-a început cariera de antrenor la clubul Rapid, la grupa de juniori născuți in 2001, acolo unde juca și fiul său, Sabin Iosif. Peste câțiva ani a fost luat de Dan Alexa ca antrenor secund, cei doi promovând echipa in Liga I. În sezonul 2016-2017 a fost antrenor principal la AFC Rapid, unde a promovat echipa în Liga a IV-a. În același an a reușit să câștige și campionatul municipal la grupa 2001. În prezent este antrenorul principal al echipei Rapid București, începând din 15 martie 2021.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.