Atelierele de reparații din Baia Mare, Tăuții Măgherăuș și Satu Nou de Jos, în vizorul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

0
197

Joi, 9 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Maramureș au derulat activități de control pe domeniul reparațiilor de autovehicule.


Activitățile au vizat verificarea operatorilor economici care își desfășoară activitatea în Baia Mare, Tăuții Măgherăuș și Satu Nou de Jos, în vederea destinate prevenirii și combaterii faptelor ilicite.


În urma neregulilor constatate pe această linie, polițiștii au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor O.G. 82 din 2000 privind autorizarea agenților economici care prestează servicii de reparație, de reglare și/sau desfășoară activitate de reconstrucție a vehiculelor rutiere, precum și de dezmembrare a vehiculelor uzate, Legii 212 din 2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor și a vehiculelor scoase din uz și ale O.U.G. 28 din 1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat fiscale.


Totodată, pentru doi operatori economici dintre cei verificați, s-a dispus și măsura complementară a suspendării activității acestora până la intrarea în legalitate.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.