PRIN VIOLENȚĂ: Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a comis o tâlhărie la primele ore ale dimineții în Baia Mare

0
392

   Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

          Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus la data de 18.05.2021, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul T.A.E. pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, respectiv, tentativă la tâlhărie calificată, prevăzute de art. 233 Cod penal și de art. 32 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 233, art. 234 alin. 1 lit. f Cod penal, fapte săvârșite în concurs.

 La data de 17.05.2021, faţă de inculpatul T.A.E. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

            Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în  data de 17.05.2021,  în jurul orei 06:00, în timp ce se afla pe str. Luminișului din municipiul Baia Mare, inculpatul T.A.E. a deposedat-o, prin exercitarea de acte de violență, pe persoana vătămată M.S.I. de un telefon mobil; persoanei vătămate i-au fost cauzate leziuni care au necesitat un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale.

 De asemenea, tot în  cursul zilei de 17.05.2021, în jurul orei 14:40, inculpatul T.A.E. a pătruns, fără drept, în incinta unei societăți comerciale cu punct de lucru pe raza municipiului Baia Mare, de undea încercat să sustragă bunuri;  inculpatul, care a fost surprins de către persoana vătămată C.L. când se pregătea să sustragă bunurile faptei, a exercitat acte de violență asupra acesteia, pentru a-și asigura scăparea.

 La data de 18.05.2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.