Polițiștii „au strigat catalogul”… Liceeni prinși prin cafenele în timpul orelor

0
57

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară împreună cu polițiștii de proximitate au demarat acțiuni de verificare/ monitorizare a elevilor privind prezența la cursuri, odată cu reîntoarcerea fizică la școală a acestora.

Prima acțiune de acest fel a avut loc azi, pe raza municipiului Baia Mare. Polițiștii au făcut verificări prin localurile din centrul orașului, iar cu această ocazie au identificat 57 de elevi care nu se aflau la cursuri.

Numărul mare de elevi identificați în aceste acțiuni se explică și prin nevoia acută de socializare a acestora după o perioadă lungă de timp petrecută acasă cu activități online, în contextul instituirii măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov.2.

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară încurajează socializarea elevilor în timpul orelor de curs doar în școală, nu în localuri. Interesul polițiștilor este siguranța elevilor, conștientizarea lor cu privire la importanța educației, cu privire la riscurile la care se expun nefrecventând școala, atât în ceea ce privește comiterea unor acte delincvente, cât și a victimizării lor.

Stimați elevi, polițiștii vă încurajează să profitați din plin de anii de școală. Cu toate că sună a clișeu, niciodată nu vă veți mai întâlnii cu ei. Investiți în educația voastră! Cu fiecare rând pe care îl citiți veți fi mai înțelepți, veți înțelege mai bine lumea în care trăiți, veți lua decizii mai bune, iar viața voastră va fi calitativ mult mai bună!

Mult succes!

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.