EXCLUSIV: Percheziții în ”vremea bisericii” la ROGOZ – Polițiștii au căutat probe la locuințele a doi localnici (ACTUALIZARE)

0
502

Percheziții astăzi la două locuințe din Rogoz, județul Maramureș. Timp de patru ore, între orele 10 și 14, când marea majoritate a localnicilor erau la biserică pentru slujba de duminică, polițiștii de la Târgu Lăpuș și cei de la Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Toxice din cadrul IPJ Maramureș au căutat probe într-un dosar deschis în noaptea de sâmbătă spre duminică când, în trafic, a fost oprit un șofer pentru control.

Pe bancheta din spate a autovehiculului de teren, spun sursele noastre, polițiștii au găsit un cap de căprior (trofeu se pare). Conform surselor se pare că bărbatul ar fi braconat ilegal în noaptea respectivă.

Individul au fost dus la sediul poliției pentru audieri. Astăzi dimineață, polițiștii au descins la domiciliile celor a doi bărbați din Rogoz. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe probe (un binoclu și un aparat de termoviziune) care vor fi folosite de anchetatori în dosarul penal deschis sub aspectul comiterii infracțiunilor de braconaj.

Aceleași surse susțin că suspecții s-ar numi Ionuț și Gheorghe, ambii fiind vânători.

ACTUALIZARE: IPJ Maramureș – Identificat de polițiști în timp ce transporta ilegal un trofeu din specia căprior mascul, ulterior fiind percheziționate domiciliile persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni conform Legii 407 din 2006

Sâmbătă, 08 mai, ora 22.00, patrula de siguranță publică din cadrul Poliției orașului Târgu Lăpuș a oprit pentru verificări un autoturism condus pe raza localității Rogoz.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 33 de ani din localitate, care se afla singur în autoturism.

S-a procedat la controlul autoturismului, iar în interiorul acestuia a fost identificat un trofeu (capul cu coarne ) din specia căprior mascul.

Polițiștii au ridicat trofeul ( capul cu coarne din specia căprior mascul ), în vederea predării către D.S.V.S.A. Maramureș pentru stabilirea cauzelor morții de asemenea au fost ridicate și alte bunuri identificate în autoturism.

Totodată, în continuarea cercetărilor, ieri, 09 mai, polițiștii din cadrul Poliției Târgu Lăpuș împreună cu polițiștii din cadrul S.A.E.S.P. Maramureș au procedat la punerea în executare a două mandate de percheziție domiciliară pe raza localității Rogoz, emise de către Judecătoria Târgu Lăpuș.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate polițiștii au ridicat aproximativ 5 kg carne ce pare a fi de vânat, o bucată de piele (scalp) cu urechi proaspătă și păr de culoare maronie ce poate proveni de la un exemplar de interes cinegetic din specia căprior, o bucată de material textil cu pete de culoare brun roșcată ce pare a fi sânge de animal și un dispozitiv de vedere /ochire pe timp de noapte.

Probele ridicate cu ocazia perchezițiilor urmează să fie supuse examinărilor de specialitate, iar autoturismul în care au fost găsite bunurile în data de 08 mai a.c., a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În cauză polițiștii continuă cercetările, urmând a se lua măsurile legale.

foto arhivă

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.