EXCLUSIV FOTO: Polițist de la Rutieră de pe Valea Izei acuzat că ar fi participat la o vânătoare de mistreț printr-o metodă interzisă în perioada de gestație (ACTUALIZARE)

0
580

Oficial, astăzi, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Toxice (AEST) au organizat o acțiune de verificare a documentelor unei partide de vânătoare organizată pe fondul de vânătoare nr 14 Ișcioara Săcel – Săliște.

Tot oficial, polițiștii susțin că autorizația de vânătoare și toate documentele participanților au fost în regulă.

4 tuburi de cartușe (din cele 10) au fost găsite astăzi la fața locului

Doar că vin acuzații grave din partea altor vânători din zonă. Aceștia susțin că metoda prin care au încercat să se recolteze mistreți denumită ”goană” ar fi interzisă în perioada în care scroafele sunt gestante.

”Din câte știm noi au fost trase peste 10 focuri de armă. Noi am găsit 4 tuburi pe care le-am predat celor de la AEST Maramureș pentru a fi verificate. Ei foloseau goana pentru a împușca mistreții. Lucru total înterzis în perioada de gestație. Aveau autorizație de vânătoare, însă nu putea face goană. Printre cei care au participat la vânătoare a fost și un polițist de la rutieră de pe Valea Izei. Ne-a înjurat când am fost acolo. Noi am încercat să aflăm dacă într-adevăr au reușit să împuște mistreț.

Ei susțineau că nu au nimerit niciun mistreț. Vă dați seama din peste 10 focuri să nu nimerești pe nimeni. Ce polițist e ăla care nu nimerește o țintă în mișcare. Când am mers cu mașina asociației ne-a apărut în cale un tractor condus de o femeie.

captură foto de pe imaginile video postate pe rețelele de socializare în septembrie 2020 când ar fi fost împușcați 6 mistreți în loc de 2 pentru care ar fi fost primită autorizația de vânătoare

Ne tot bloca drumul pentru a nu putea căuta prin zonă leșul unui eventual mistreț împușcat. Vreau să vă spun că același polițist a mai fost la o vânătoare într-o seară. Ne-a scăpat și atunci. Acum așteptăm să vedem ce ne vor transmite cei de la AEST Maramureș despre acest caz”, ne-au transmis surse din rândul vânătorilor.

În final, poate organele abilitate ne vor răspunde și la o întrebare ce îi frământă de luni bune pe vânătorii din zonă. Mai exact de prin luna septembrie 2020.

Atunci pe același fond ar fi avut loc o vânătoare autorizată pentru recoltarea a 2 exemplare mistreț. Numai că în fotografiile și imaginile video postate pe rețelele de socializare se văd 6 mistreți împușcaţi.

Cele 6 exemplare au fost ”prelucrate” prin înlăturarea pielii chiar la fața locului. Să mai spunem și faptul că printre participanți s-ar fi aflat același polițist, dar și un consilier judeţean din cadrul Consiliului Județean Maramureș. Așteptăm răspunsurile.

ACTUALIZARE – IPJ MARAMUREŞ

Urmare a articolului cu titlul ” EXCLUSIV FOTO: POLIȚIST DE LA RUTIERĂ DE PE VALEA IZEI ACUZAT CĂ AR FI PARTICIPAT LA O VÂNĂTOARE DE MISTREȚ PRINTR-O METODĂ INTERZISĂ ÎN PERIOADA DE GESTAȚIE” conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări cu privire la acțiunea desfășurată și aspectele prezentate, în vederea stabilirii stării de fapt și luării măsurilor legale care se impun.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.