Aranjamente și interese personale (CHERECHEŞ, PNL, PMP, UDMR)- Se votează BUGETUL RUȘINII în Primăria Baia Mare!

0
95

Primarul Cătălin Cherecheș, la braț cu Ionel Bogdan,Lucian Morar și cu Doru Dăncuș, a avut grijă să treacă prin Consiliul Local un buget rușinos, un buget construit cu pixul pe șervețele. Din nou Baia Mare nu beneficiaza de nici o investitie notabilă.

Dragi băimăreni, dacă nu ați aflat încă despre aranjamentele de la primărie, urmează să vi le prezentăm noi în rândurile următoare.

De unde începe această poveste și ce trebuie sa înțeleagă băimărenii:

Fundamentarea bugetului se face în conformitate cu prevederile art. 14 pct. 7 din Legea privind finanțele publice locale, în situația in care gradul de realizare a veniturilor proprii programate în bugetele locale în ultimii doi ani este mai mic de 97% pe fiecare an, ordonatorii de credite fundamentează veniturile proprii pentru anul curent cel mult la nivelul realizărilor din anul precedent.

Care e situația în Municipiul Baia Mare?

Noi am înregistrat un grad de realizare a veniturilor proprii de 77.36% pentru anul 2019, respectiv 69,57% pentru anul 2020, astfel încat pentru anul 2021 acestea au fost dimensionate la nivelul celor realizate în anul 2020.

Ce concluzie tragem de aici: bugetul de astăzi, aprobat în forma actuală, ne condamnă la un nou buget greșit fundamentat aferent anului viitor, buget construit pe un grad de realizare mult mai redus ce va fi în 2021.

Ce investiții propune primăria Baia Mare?

Multe, zeci sau chiar sute, dar cu un buget de realizat alocat aferent anului 2021 de ordinul a 10.000 lei, 8.000 lei , 5.000 lei sau sume mai mult sau mai puțin similare care înseamnă practic implementarea acestora . De ce Poți începe lucrările la o parcare supraetajată, școală sau o stradă cu sume atât de mici?

Ce obiective noi ne propune primarul în 2021: un teren sintetic de fotbal la Colegiul Tehnic “Aurel Vlaicu”. Colegiul tehnic, care nu e nici măcar liceu cu profil sportiv .

Ce mai regăsim la capitolul: Alte cheltuieli de investiții?

Peste 35 de studii de fel sau SPH la școli, unele cu buget de 20-25% consum în 2020 și alocat doar 1, 2, 3.000 lei în 2021. Oamenilor cunoscători le este lesne sa înțeleagă că, de fapt, anul acesta studiile nu continuă, iar poate anul viitor vor fi expirate. Cât e totalul în 2021? 2.020.000 RON

Cât alocă primăria pentru consolidarea capacității de gestionare a crizei Covid prin suplimentarea infrastructurii spitalului TBC? 2.100.000 LEI. Punem suflet pentru băimăreni și pentru sănătatea lor sau prioritare sunt studii SPF și SF?

PUG -ul nu se realizează, ceea ce obligă cetățenii de bună credință ca pentru o simplă casă să inițieze PUZ.

Primarul Cătălin Cherecheș, la braț cu Ionel Bogdan,Lucian Morar și cu Doru Dăncuș, a avut grijă să treacă prin Consiliul Local un buget rușinoș, un buget construit cu pixul pe șervețele.

Unii consilierii locali au cerut un buget transparent, dar au fost aduși la tăcere de intervenția șefilor de partid. Nimeni nu mișcă în front daca sefuletii au batut palma cu primarul.

Doru Dăncuș a avut grijă să obțină voturile consilierilor de la PMP( Gavra Bogdanel fiind singurul pmp-ist care nu a accepat blatul,fiind consecvent la nevoile cetatenilor care l-au votat ) prin angajarea odraslei lui Lucian Morar din partidul mărului stricat, pardon, verde. Cineva trebuie să plimbe niște hârtii de la un birou la altul,pe voturile cetatenilor.

Așa am ajuns să primim un buget local în care construcțiile de parcări sunt girate cu sume de 10.000 de lei. Avem mai multe exemple de proiecte fanteziste prezentate de primăria Baia Mare, dar așteptăm să le vedeți concretizate în lucruri care o să vă îmbunătățească viața de zi cu zi.

Dacă nu ați avut răbdare să citiți tot și ați sărit direct la final, vă facem un scurt rezumat. Bugetul local pe 2021 al Municipiului Baia Mare e o glumă proastă asumată de primar, PNL, UDMR și PMP, iar voi, cetățenii, veți continua să plătiți degeaba taxe și impozite mai mari.

A, era să uităm. Unde e marele războinic Mircea Cirț? A fugit de lupta cu Cherecheș sau crede că lucrurile se reglează doar din postări pe Facebook? Nici măcar nu s-a prezentat la ședința de azi din Consiliul Local. Vai de ea soluție pentru înlocuirea actualului primar!

Sursa: eMaramureș.ro.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.