FOTO: CRĂCIUNEȘTI – Contrabandiști fugăriți cu focuri de armă din România în Ucraina. Țigările aruncate în râul Tisa

0
117

La nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acţiune în cooperare cu autoritățile de frontieră din Ucraina, pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete.

Astfel, în jurul orei 21.50, colegii noştri au observat pe direcția localității de frontieră Crăciunești, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la malul râului Tisa spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, aruncându-se în apa râului Tisa.

Imediat, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, iar la scurt timp acestea ne-au informat faptul că au reținut pe malul ucrainean, un cetățean ucrainean îmbrăcat în costum de neopren.

Pe malul românesc, poliţiştii de frontieră au descoperit 6 colete cu țigarete  care au fost transportate la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 3.960 pachete țigări, de proveniență Belarus, în valoare de aproximativ 46.300 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.