PERCHEZIȚII LA ȘURDEȘTI: Creșteau cannabis în loc de porumb pe un câmp din ȘURDEȘTI (FOTO)

0
1005

La data de 08.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada mai-octombrie 2020, doi suspecți din Șurdești au cultivat și întreținut 8 plante de cannabis cu masa totală de aproximativ 2,8 kilograme și au deținut în vederea consumului propriu cantitatea de 3,7 grame cannabis.

La data de 09.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Maramureș au efectuat un număr de o percheziție domiciliară și două percheziții auto, în urma cărora au fost ridicate plantele de cannabis, o instalaţie folosită la creşterea culturii de canabis, un grinder și mai multe recipiente.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al unui criminalist din cadrul I.P.J. Maramureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.