FOTO/VIDEO: Maramureșean prins cu țigări de contrabandă, un pistol Glock, sume de bani în lei și valută, toate ascunse într-un BMW

0
327

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit într-un autoturism țigări în valoare de 23.800 lei, o armă neletală și diferite sume în lei si valută, bunuri care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Doi maramureșeni sunt cercetați pentru contrabandă în formă agravantă, iar autoturismul în valoare de aproximativ 25.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul instituției.

Ieri, 8 octombrie 2020, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 06.15, colegii noștri au identificat în staționare, pe o stradă secundară de pe raza localității Bocicoel, județul Maramureș, un autoturism la volanul căruia se afla cetățeanul român C.D., în vârstă de 29 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În urma unui control sumar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit patru colete cu țigări, un pistol Airsoft marca Glock, un încărcător, o stație de emisie-recepție precum și diferite sume în lei și valută.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii șoferului împreună cu mașina la sediul instituției, unde, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.998 pachete țigări, în valoare de aproximativ 23.800 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, polițiștii de frontieră au ridicat arma în vederea expertizării, precum și sumele în lei și valută, pentru continuării cercetărilor.

Pe timpul verificărilor, s-a constatat faptul că în activitatea infracțională a fost implicat și tatăl șoferului, în vârstă de 52 de ani, domiciliat tot pe raza județului Maramureș.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 25.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea anchetei.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.