EXCLUSIV – ACTUALIZARE: VA FI PROTEST ÎN CĂTUNUL LUHEI – 300 de familii susțin că sunt discriminate la Poienile de sub Munte (FOTO DOCUMENT)

0
1866

Cititorii site-ului nostru ne-au anunțat în exclusivitate că pe data de 1 iunie 2020 va fi protest în cătunul Luhei, comuna Poienile de Sub Munte. 300 de familii susțin că sunt discriminate datorită faptului că de ani de zile ultimii 3 kilometri de drum nu a mai fost asfaltat. Memoriile au fost trimise spre Primăria Poienile de Sub Munte, Prefectura Județului Maramureș, Ministerului de Interne și Președintelui României. Vă reamitim doar că în cătunul Luhei a fost protest CHIAR ÎN PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ după ce sătenii au blocat un camion plin cu lemne, ce nu fusese tăiat și trasportat ilegal.

Ce spune memoriul

„Prin prezenta localnicii din cătunele: Luhei de Sus și Luhei de Jos (comuna Poienile de Sub Munte) solicităm asfaltarea drului spre cătune. Suprafața totală de 3 km, acest drum a rămas neasfaltat de la km 20 și până la capătul cătunului Luhei de Sus. De aceea cerem prezenta dvs la fața locului cu găsirea unei soluții cel mai urgent pentru a asfalta acest drum. În caz contrar se va ajunge la PROTESTE ȘI BLOCAREA CIRCULAȚIEI, mașinilor de mare tonaj, a utilajelor forestiere sau alte categorii de mașini. Excepție vor fi mașinile de intervenții pentru situații de urgență: Ambulanța, Pompierii, Poliția. (…)

Oare aici nu trăiesc oameni și nu suportă la fel taxe și impozite ca și ceilalți locuitori care au drumul asfaltat de ani de zile. De ce există discriminare? (…). Este vorba de peste 300 de familii care au speranța să se asfalteze această porțiune de drum până la capătul cătunului.

Pe de altă parte, dacă veți ignora acest memoriu vom fi nevoiți să trecem la BLOCAREA DRUMULUI LUHEI. (…) După 15 zile oamenii din aceste cătune VOR PROTESTA în prezența PRESEI și dacă nu veți fi prezenți la fața locului VOM ACȚIONA LA BLOCAREA DRUMULUI.

CITIȚI MAI JOS MEMORIUL, CU MENȚIUNEA CĂ ACEST DEMERS A FĂCUT FĂCUT ȘI ÎN URMĂ CU CÂȚIVA ANI. FĂRĂ A FI REZOLVAT NICI PÂNĂ ASTĂZI.

ACTUALIZARE

Referitor la situatia semnalată din cătunul Luhei, reprezentanţii Prefecturii Maramureş comunică faptul că au fost anunţate instituţiile abilitate în menţinerea ordinii şi siguranţei publice pentru a fi luate măsurile preventive necesare și a se evita ajungerea la proteste si blocarea drumului public.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.