ISU Maramureș: Sălile de petrecere verificate de pompierii maramureșeni

0
402

Premergător sărbătorilor de iarnă, specialiștii Serviciului Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ” Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș au efectuat mai multe controale la sălile de evenimente.

Totodată, cu această ocazie, s-au desfășurat și acțiuni de informare preventivă. Pe parcursul acestora, pompierii au prezentat angajaților din unitățile controlate diverse măsuri de prevenire a situațiilor de urgență și modul de comportament în eventualitatea producerii acestora.

Specialiștii Inspecției de prevenire au constatat 23 de deficiențe pe timpul controalelor. Dintre acestea, patru au fost remediate pe loc. Printre deficiențele constatate s-au numărat neefectuarea mentenanței periodice pentru instalațiile de limitare și stingere a incendiilor, lipsa documentelor și evidențelor specifice apărării împotriva incendiilor, respectiv neplanificarea și neexecutarea de exerciții și/sau aplicații tactice proprii, privind alarmarea, evacuarea și intervenția în caz de incendiu.

Pompierii au aplicat mai multe sancțiuni, dintre care 12 au fost avertismente și 9- amenzi. Totalul acestora se ridică la 18 mii de lei. Societățile comerciale care au fost sancționate cu avertisment, pentru diverse nereguli, trebuie să le remedieze în termen de 30 de zile.

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.