MINISTRUL PNL AL SĂNĂTĂȚII A REFUZAT: Managerul Sorina Pintea a reușit pe cont propriu să trimită pacientul ars la Viena. Avionul achitat de patron

1
1321

Informații incredibile încep să apară în cazul inginerul care a suferit un grav accident de muncă în urma căruia 55% din suprafața corporală a fost afectată. Starea de sănătatea a acestuia era critică iar conducerea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare a cerut sprijinul forurilor superioare pentru a-l transfera la o clinică de specialitate de pe teritoriul României.

Cum toate paturile erau ocupate s-a cerut transferul acestuia într-o clinică din străinătate. Conform informațiilor noastre acest lucru ar fi fost refuzat de Ministerul Sănătății. De altfel, ministrul prin vocea unui consilier, ar fi spus că niciun pacient nu pleacă în străinătate pentru că avem restanțe de plătit.

Managerul responsabil – a rezolvat situația și a salvat o viață

„Un manager responsabil ia măsuri. Am făcut formularul 112, am luat legătura cu Viena, Viena care mi-a dat accpetul. Era vorba de ore și DSU mi-a asigurat transport terestru și se punea problema transportului aerian. Și atunci omul de afaceri a fost de acord să plătească transportul aerian. 10.900 de euro. La ora 16:30 am primit ordinul de plată și la 19:30 avionul a fost pe aeroport. Din start mi s-a spus că se asigură trasnport terestru, iar în momentul în care mi s-a spus asta eu am transmis medicilor de la Viena, iar ei au zis că este ciudat să îl transportăm terestru având în vedere situația lui și dacă acceptăm varianta cu plata avionului medical. Eu am întrebat și s-a plătit”.

„Avem legislație pe 112 care permite transferul pentru că toți pacienții arși pe care eu în calitate de ministru i-am trimis afară au plecat cu acest formular 112. Nu poate să spună nimeni că sunt restanțe la plată pentru că odată ce un spital acceptă acest formular, acceptă și termenul de plată care este stabilit prin directivă europeană. Atunci am luat legătura cu AKH-ul, am trimis documentele medicale traduse în engleză și în momentul în care profesoara de la Chirurgie plastică din AKH, la ora 15:30, a zis că preia cazul, la 16:30 s-a făcut plata pentru transferul cu avionul medical și la 19:30 avionul a fost în Baia Mare și la 20:17 pacientul a decolat.

A fost o zi nebună, dar superbă că am făcut ceva pentru un om. Dacă se întâmpla așa ceva cât am fost eu ministru era circul cât casa. Acum nimeni nimic”.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

  1. […] EXCLUSIV / ACTUALIZARE 3 – EXPLOZIE PE PLATFORMĂ – Inginerul-șef al unei firme aflate la granița dintre Baia Mare și Baia-Sprie a suferit arsuri grave pe 55% din corp! Va fi transportat de urgență la Viena SEARĂ GREA – Misiune contracronometru în Maramureș! Victima exploziei de pe platforma industrială a fost transportată de urgență la Viena cu o aeronavă specială venită din Ungaria (VIDEO/FOTO) MINISTRUL PNL AL SĂNĂTĂȚII A REFUZAT: Managerul Sorina Pintea a reușit pe cont propriu să trim… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.