SOLICITARE: Ucigașii pădurarului scapă! Semnează petiția către Procurorul General

1
1765

În timp ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș tac mâlc cu privire la subiectul pădurarului care ar fi fost omorât în pădurea Rogozului, oamenii se mobilizează și cer procurorului general al României ca această anchetă să fie preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Menționăm faptul că începând de astăzi PROCURORII MARAMUREȘENI NU MAI FAC NICIO DECLARAȚIE OFICIALĂ REFERITOARE LA DOSARUL UCIDERII PĂDURARULUI. ASTA LA CEREREA EXPRESĂ A PROCURORULUI DE CAZ.

Către: Dimitrie Bogdan Licu, Procuror General

Petiție

Semnatarii acestei petiții vă solicită să dispuneți mutarea anchetei penale, în cazul morții pădurarului Liviu Pop, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În acest moment al anchetei, procurorii de la parchetul Maramureș au avansat ipoteza că pădurarul s-ar fi „auto-împușcat”, din greșeală. Principalii suspecți au fost eliberați și nu au fost puși sub acuzare. Unul din ei ar fi nepotul prim-procuroarei din Târgu Lăpuș, milionar în euro și angajat la o firmă implicată în scandaluri privind tăierile ilegale de păduri.

Toate aceste informații sunt de natură să creeze suspiciuni asupra modului de rezolvare a acestui dosar. Vă cerem să interveniți pentru ca ancheta să fie preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
 și derulată de procurori imparțiali.

De ce este important?

Încă un pădurar a fost ucis. Este al treilea silvicultor care devine, în ultima lună, victimă a grupărilor criminale ce acționează în domeniul forestier. În ultimii ani, peste 600 de silvicultori au fost agresați, 6 dintre ei au murit.

Aceste cifre arată amploarea tragică a unui fenomen scăpat de sub control de către autorități. Viața celor ce păzesc pădurea este permanent pusă în pericol. Cercetările ce urmează actelor de violență sunt superficiale și îi protejează pe infractori. 

Exemplu cel mai recent este al anchetei în cazul pădurarului Liviu Pop, tată a trei copii, găsit împușcat și aruncat într-o râpă. Informațiile date presei de către procurori sunt halucinante. Învinuiții sunt liberi deși recunosc că a fost o altercație, că au fugit de la locul incidentului și l-au lăsat în agonie pe pădurar. Dar, spun procurorii, e posibil ca pădurarul să se fi împușcat singur, din greșeală. 

Nu putem să nu ne întrebăm de ce merg anchetatorii pe varianta prezentată de suspecți. Mai ales că, așa cum arată mai multe articole apărute în presă, unul din cei trei bărbați audiați ar fi un milionar al locului, nepotul prim-procuroarei din Târgu Lăpuș și cuscrul unei cunoscute avocate din Baia Mare. O încrengătură de relații și interese care nu au cum să nu afecteze imparțialitatea anchetatorilor. 

Este important să punem presiune pe autorități înainte ca emoția creată de această moarte tragică să dispară. Este necesar ca ancheta să fie făcută de procurori imparțiali. 

Semnează și tu petiția prin care cerem Procurorului General – DIMITRIE BOGDAN LICU ca ancheta morții pădurarului să fie preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și derulată de procurori imparțiali.

CLICK AICI PENTRU A SEMNA PETIȚIA.

CITEȘTE ȘI:

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

  1. […] SOLICITARE: Ucigașii pădurarului scapă! Semnează petiția către Procurorul General Cazul pădurarului ucis în Maramureș a ajuns la BBC. Ce relatează postul public de televiziune de la Londra Loading… (function(){ var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:'; var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M426155ScriptRootC367866")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln("");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M426155ScriptRootC367866");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=367866;c[ac](dv); var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/b/a/baiamare24.ro.367866.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})(); (function(window, document, undefined) { var script_tag = document.createElement('script'); script_tag.src = 'https://ad.mox.tv/mox/mwayss_invocation.min.js?pzoneid=4704&height=405&width=720&tld=baiamare24.ro&ctype=div'; var container = document.querySelectorAll('[data-id=_mwayss-6f729f62e9f927fdd239d7e3faa321c3]')[0]; container.setAttribute('id', (container.getAttribute('data-id')+(new Date()).getTime())); container.removeAttribute('data-id'); container.parentNode.insertBefore(script_tag, container); })(window, document); […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.