IN MEMORIAM: 5 ani de când marele artist maramureșean TITUS PERȘE s-a stins

0
593

Astăzi, 21 octombrie se împlinesc 5 ani de când folclorul maramureșean este mai sărac. Sunt 5 ani de când artistul maramureșean TITUS PERȘE s-a stins din viață la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

Timp de 50 de ani, Titus Perse a fost prim solist al Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania. Interpret de muzică populară şi romanţe, Titus Perse a cântat timp de jumătate de veac pe multe scene ale lumii.

”S-a stins un om dintre noi sa se ridice între stelele care trăiesc pe cerul departe de noi dar deasupra noastră şi ne veghează alături de mulţi alţi artişti”, a declara în 2014 Iuliana Dancuş, directorul Ansamblului Folcloric National Transilvania. Artistul a fost bun prieten cu Gheorghe Turda.

Titus Perșe a decedat la vârsta de 69 de ani și avea în spate 50 de ani de activitate artistică. În 2010 a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare. A fost unul dintre fondatorii festivalului de romanțe ”Poveste de toamnă”. TITUS PERSE a cântat în țară dar și pe marile scene ale lumii. Alături de alți mari cântăreți ai muzicii populare românești: FRAȚII PETREUȘ, ANGELA BUCIU, NICOLAE SABĂU, TITIANA MIHALI, NICU MOLDOVAN, ILEANA BUNBAR, DUMITRU DOBRICAN.

Dumnezeul să îl odihnească în pace!

Comenteaza cu Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.