PREMIERA FOTO/VIDEO: A deraiat MOCĂNIȚA pe Valea Rea la Vișeu de Sus. Intervin 7 echipaje medicale. 12 persoane rănite (ACTUALIZARE)

3
8785

În urmă cu puțin timp alarma s-a dat la Vișeu de Sus, pe Valea Vaserului. Acolo se pare că MOCĂNIȚA ar fi deraiat, în zona Valea Rea.

Din primele informații se pare că șapte ambulanțe ar fi trimise în zonă.

ACTUALIZARE 1

Din primele informații se pare ca în zonă au fost trimise echiapaje SMURD, Ambulanțe, jandarmii montani, salvamontiști.

Conform informațiilor oficiale se pare că locomotiva Mocăniței ar fi deraiat la km 10 – 600 m, la confluența cu Valea Rea. Se pare că ar fi vorba de 3 victime.

ACTUALIZARE 2 – ora 13.55

Conform ultimelor informații se pare că ar fi vorba despre șase răniți. În tren erau aproximativ 200 de turiști.

Mocănița ar fi trebuit să ajungă în stația CF Vișeu de Sus între orele 13.30-14.00. Garnitura era plină cu turiști și plecase dimineață spre Stația Paltin.

ACTUALIZARE – ora 14.10

“Inițial s-a crezut că este mai grav, că ar fi deraiat toată garnitura. În realitate, numai locomotiva a deraiat. Sunt șase victime, din care un copil, însă persoanele sunt rănite ușor. E mai mult panică. Ambulanțele ajung la fața locului”, a declarat Dan Benga, șeful Salvamont Maramureș.

ACTUALIZARE 3 – ora 14.25

Băimăreanul Jonny Filip a imortalizat astăzi dimineață garnitura Mocăniței în Gara CF Vișeu de Sus înainte de a porni cu cei 200 de turiști pe Valea Vaserului. Garnitura era formată din 6 vagoane pentru turiști, un vagon pentru lemn și locomotiva COZIA.

ACTUALIZARE 4 – ora 14.40

Conform ultimelor informații se pare că garnitura era tractată de locomotiva istorică diesel care este în posesia celor de la CF Vișeu de Sus.

De altfel, pe pagina de socializare a CF Vișeu se menționează faptul că ”datorită utilizării intense a materialului rulant în perioada sezonului de vârf, pe lângă locomotivele cu abur va circula și locomotiva istorică cu motor Diesel”

aceasta locomotivă deisel istorică a deraiat pe Valea Vaserului. foto – facebook.com

ACTUALIZARE 4 – ora 14.50

Conform ultimelor informații oficiale se pare că la CPU a Spitalului Vișeu de Sus au fost transportate 12 persoane, toate adulte. Totodată, un copil a fost dus la spital pentru că părinții acestuia au fost răniți. Toate persoane rănite au suferit diverse contuzii și escoriații. Nimeni nu este grav rănit. A deraiat locomotiva și primul vagon.

ACTUALIZARE 15.30: Bilanțul deraierii Mocăniței:

11 persoane au fost transportate la CPU Vișeu. O a 12 persoană a ajuns prin mijloace proprii la spital (a fost primul apelant la 112). Este vorba despre 5 bărbați și 6 femei, din care un sugar (o fetiță de 4 săptămâni) și un minor de 3 ani și jumătate (băiat). În total garnitura avea 11 vagoane și erau 340 de persoane la bordul Mocăniței.

Comenteaza cu Facebook

3 COMENTARII

  1. luati masurile necesare pentru asemenea eveniment nu e prima data stiti cun se numesc asemenea evenimente lipsa de interes in serviciu neglijenta si punerea in pericol a vietilor la sute de turisti stiti cum se pedepsesc cu inchiderea firmei si puscarie dar urgent pina nu se va intimpla o mai mare catastrofa

  2. […] PREMIERA FOTO/VIDEO: A deraiat MOCĂNIȚA pe Valea Rea la Vișeu de Sus. Intervin 7 echipaje medical… Loading… (function(){ var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById',lp=d.location.protocol,wp=lp.indexOf('http')==0?lp:'https:'; var i=d[ce]('iframe');i[st][ds]=n;d[gi]("M426155ScriptRootC367866")[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln("");iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi]("M426155ScriptRootC367866");}var dv=iw[ce]('div');dv.id="MG_ID";dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=367866;c[ac](dv); var s=iw[ce]('script');s.async='async';s.defer='defer';s.charset='utf-8';s.src=wp+"//jsc.mgid.com/b/a/baiamare24.ro.367866.js?t="+D.getYear()+D.getMonth()+D.getUTCDate()+D.getUTCHours();c[ac](s);})(); […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.