HOȚIE ÎN PĂDURILE MARAMUREȘULUI: 2.400 de mc de material lemnos, în valoare de 586.000 de lei, au fost confiscați de polițiști (GALERIE FOTO)

1
2034

Aproape 2.400 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 586.000 de lei, au fost confiscați de polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, în urma unei acțiuni ce a fost desfășurată săptămâna trecută, în județul Maramureș. Activitățile au avut drept scop prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier național.

Acțiunea, ce a avut loc în perioada 22 – 26 iulie 2019, a vizat verificarea a 5 ocoale silvice, precum și controlul activităților desfășurate de 15 agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier. S-a avut în vedere verificarea respectării de către aceştia, a dispoziţiilor legale pe linia achiziţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialelor lemnoase.

În urma activităților întreprinse, polițiștii de la ordine publică au constatat 22 de infracțiuni, cele mai multe dintre acestea fiind pentru tăiere fără drept de arbori (nouă) și pentru furt de arbori (şase).

În urma constatării celor 22 de infracțiuni, polițiștii au descoperit 2.000 de metri cubi de masă lemnoasă provenită din tăieri fără drept de arbori.

De asemenea, polițiștii au aplicat și 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 220.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Maramureș, Suceava, Neamț, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Cluj, Argeș, Alba, Covasna, Vrancea, Brașov și Sibiu.

Totodată, au fost prezenți și specialiști silvici din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și Ministerului Apelor și Pădurilor, prin Gărzile Forestiere Cluj, Suceava, Focșani, Ploiești, Brașov, București, Vâlcea, Oradea și Timișoara.

Acțiunea a beneficiat de suportul Inspectoratului General de Aviație din cadrul M.A.I.

Comenteaza cu Facebook

1 COMENTARIU

  1. Ce măsuri ați luat pentru furtul de lemn din Maramureș? Nu ați luat nici o măsură. Să vă fie rușine corupților…Pe toate ulițele se debitează lemn fără acte și voi spuneți că ați luat recent măsuri!!! Ptiu… Ajungem ca în Venezuela

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.